Connect with us

technokrata

Sikeres a Microsoft antivírus szolgáltatása

Dotkom

Sikeres a Microsoft antivírus szolgáltatása

Egy felmérés szerint a rendszer-karbantartási és vírusvédelmi feladatokat ellátó Windows Live Onecare debütálásának hónapjában a második legnépszerűbb értékesített szoftver(csomag) volt.

A The NPD Group kutatásai szerint az amerikai kiskereskedelmi cégeknél, mint amilyen a Bet Buy vagy az Amazon.com, a microsoftos csomag indulásának havában rögtön 15,4 százalékos részesedést vívott ki, már ami az IT-biztonsággal kapcsolatos termékek havi eladását illeti. Ezt bizonyára komolyan segítette a nyomott ár is. Míg a Microsoftnál listaáron 5 cent híján 50 euróért lehet hozzájutni a szolgáltatáscsomaghoz, az Amazon.com-on előfizetve mindössze 20 dollárba kerül (az átlagára 29,67 dollár volt a csomagnak).

Chris Swenson, az NPD egyik elemzője egy, a CNET-féle News.com-nak adott interjújában azt fejtegette, hogy a Microsoft piacratörő árképzése működik, és jelentős részesedést szereztek meg ennek révén. Swenson úgy vélte, hogy az iparági résztvevők többsége meglepődött a Windows Live Onecare első havi szereplését látván. A szolgáltatáscsomag egyébként május végén mutatkozott be az Atlanti-óceán túlpartján, közel három évvel azt követően, hogy Redmond bejelentette: be kíván lépni az antivírus piacra.

Amint arról már többször is írtunk, a Windows Live Onecare tartalmaz egy antivírus, egy antispyware és egy tűzfalszoftvert, illetve emellett backup lehetőségeket biztosít a felhasználónak. A csomagot a Windows rendszeroptimalizálására képes számos eszköz teszi teljessé.

Talán éppen e teljesség (és a nyomott ár) járult hozzá ahhoz, hogy az IT-biztonság kicsit állóvízzé vált területét felkavarja. A Microsoft idei, gőzerővel zajló végső fejlesztései megmozgatták a riválisokat is. Mind a Symantec, mind a McAfee bejelentett olyan szolgáltatásokat, amelyeket közvetlenül a Onecare ellenében terveznek, terveztek piacra juttatni. Erre a lépésre szükségük is lesz, hiszen, ahogyan azt már fent említettük, a Microsoft belépője igen jól sikerült.

Habár a piacon továbbra is a Symantec vezet (az NPD adatai szerint), 10,1 százalékkal visszaesett az eladásokból való részesedése, a májusi adatokkal összehasonlítva. A Micro 3,3 százalékkal, a Trend Micro 1,3 százalékkal kevesebb eladást tudhatott a magáénak az első nyári hónapban, a Windows Live Onecare megjelenése miatt. Jelenleg a Symantec uralja a piac 59,8 százalékát, a harmadik pedig a Trend Micro, 8,9 százalékkal. A McAfee negyedik 7,1 százalékos részesedéssel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő