Connect with us

technokrata

Rádiófrekvenciás azonosítás a gyógyszerhamisítványok ellen

Dotkom

Rádiófrekvenciás azonosítás a gyógyszerhamisítványok ellen

Az IBM bemutatta rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszerét, amelynek segítségével a gyógyszeripari termékeknek útja végig megfigyelhető és nyomon követhető.

A világon átlagosan minden 12 vényből nagyjából 1-re adnak ki olyan orvosságot, amelyik hamisítványnak bizonyul – ennek kapcsán a US Food and Drug Administration (Az Egyesült Államok Országos Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) az RFID-ről, mint az egyik legígéretesebb technológiáról nyilatkozott, amellyel biztosítható, hogy az csomagolás tartalma pontosan megfeleljen az orvos rendelvényének.

A gyógyszeripari termékek globális ellátó láncolata meglehetősen bonyolult. A gyógyszerek a gyártás helyszínétől az értékesítés pontjáig akár tíz kézen is átmehetnek. Szoftverei és szolgáltatásai révén az IBM segíteni kívánja a gyártók gyógyszertolvajok és gyógyszerhamisítók ellen folytatott küzdelmét, hogy megkímélje őket mindattól a többletköltségtől, amit a visszahívott termékek becserélése, illetve a fogyasztó egyes márkákkal szembeni bizalomvesztése okoz.

Az IBM gyógyszeripari termékek forgalmazásának megfigyelésére és nyomon követésére alkalmas RFID rendszere több olyan RFID szoftvert és szolgáltatást foglal magában, amelyek segítségével a gyógyszereknek az ellátó hálózaton átvezető útja automatikusan felkutatható és nyomon követhető. Az RFID árujelzők termékegység-, doboz- és raklapszinten egyaránt rákerülnek a termékekre, hitelesítve annak a gyártótól a nagykereskedőn át a kórházakig és gyógyszertárakig vezető útját. Minden árujelző tartalmaz egy egyedi azonosítót, amely – akár egy rendszámtábla – visszautal az írott terméktájékoztató adataira, például az adagolásra és hatóanyag-tartalomra, a tételszámra, a gyártóra és a lejárat dátumára.

Az IBM által kifejlesztett RFID rendszer a fogyasztók védelme mellett a gyártók és a forgalmazók javuló teljesítményéhez is hozzájárul azzal, hogy nem kell annyi készpénzt lekötniük raktárkészletekben, az áruk bevonása célirányosabbá válik és gyorsabban reagálhatnak a változó piaci igényekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd