Connect with us

technokrata

2006 hőcsöves VGA-hűtői

Dotkom

2006 hőcsöves VGA-hűtői

A külön kapható hőcsöves VGA-hűtők megint szintet ugrottak. De mi a küldetésük? A leggyorsabb és legmelegebb GPU-k hidegen tartása.

Hűtési teljesítmény

Az értékek eloszlása viszonylag egyenletes. 16°C különbség van a leghűvösebb és a legmelegebb között, de ne feledjük, hogy néhány hűtő kétszer vagy háromszor is képviselteti magát a különböző ventilátor-sebességek miatt. Terhelés alatt a legjobb elért eredmény a 73° C, amitől a legnagyobb eltérés 11°C.
Érdekes, hogy a gyári hűtő teljesítménye mennyire függ ventilátora sebességétől. Természetes, hogy nagy sebességen nagyon jó teljesítményt nyújt, de ez rendkívül nagy zajjal jár.
A többi megoldás viszont több sebességet is kínál, így a zaj és a teljesítmény közötti arányt a felhasználó választhatja meg. Ezzel szemben az egysebességes Evercool Turbo 2 és a Thermalright V1 Ultra a felső szegmensbe kerül.
A KuFormula VF1 Plus áll az első helyen, míg a Thermalright V1 Ultra, Evercool Turbo 2, Accelero X2 és VF900-Cu modellek kicsivel lemaradva üldözik. A VF900-Cu terheletlen állapotban kicsivel jobban szerepelt, mint a KuFormula.
Megjegyezzük, hogy a levegőt a házból kifelé fújó KuFormula VF1 Plus előnye a gyári hűtővel szemben mindössze 4°C. Ez nem nagy különbség, bár sokan jelezték, hogy esetükben sokkal többet számított ez a különbség. Az biztos, hogy sok múlik a konkrét ház szellőzésén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek