Connect with us

technokrata

A Philips zöld zászlóshajó termékei költség- és energiahatékonyak

Dotkom

A Philips zöld zászlóshajó termékei költség- és energiahatékonyak

A Philips zöld zászlóshajó termékeinek forgalma erőteljesen növekszik.

Éves fenntarthatósági jelentésben a Royal Philips Electronics pozitív eredményekről számol be a kulcsfontosságú globális környezeti kihívásokat és a feltörekvő piacok számára tervezett újításokat középpontba állító erőfeszítésekről. Ezen erőfeszítések közül a legfontosabb az 50 új „zöld zászlóshajó” termék piacra történő bevezetése volt, amely az ilyen termékek körét több mint 160-ra egészítette ki. Továbbá, az új fenntartható üzleti kezdeményezések kísérletei sikerrel zárultak és újak indultak útjukra, azzal a céllal, hogy befektetésként mind társadalmi, mind pedig gazdasági szempontból is megterüljenek.

A zöld zászlóshajó termékek
A zöld zászlóshajó termékek konkrét példák arra, hogy Philips képes az életminőség javítására és olyan kérdések kezelésére, mint például a globális felmelegedés, amely a világ minden részén foglalkoztatja a fogyasztókat. A zöld zászlóshajó termékeknek bizonyítottan jobb környezeti teljesítménnyel kell rendelkezniük, mint elődjeiknek, illetve a versenytársak termékeinek az energiafelhasználás, a csomagolás, a veszélyes anyagok, a súly, az újrahasznosíthatóság és az ártalmatlanítás, továbbá az élettartam és megbízhatóság szempontjából.

A 2005. év gyártmányai többek között: új digitális radiográfiai rendszerek, amelyek energia igénye 41%-kal kevesebb, Flat TV-k, amelyek 39%-kal kevesebb energiát igényelnek, és nem tartalmaznak veszélyes anyagot.

A Philips a fenntartható üzletmenetet a hosszú távú nyereséges növekedés és az értékteremtés kulcsának tartja. Az elmúlt öt évben a cég több mint 400 millió eurót fektetett be zöld zászlóshajó technológiákba. A Philips nemrég adott közzé egy kutatási eredményt, amely szerint az új energiahatékony világítástechnikai berendezések, mint például a ActiLume és a LightMaster Modular, akár 1-2 milliárd euró költségmegtakarítást és 300 millió fa újraültetésének megfelelő CO2 kibocsátás csökkentést eredményezhetnek.

Új fenntartható üzleti kezdeményezés kísérletek
A 2005. év folyamán a Philips új fenntartható üzleti kezdeményezéseket indított útjára, amelyek célja főleg azon fogyasztók életminőségének javítása, akik a gazdásági piramis legalján vannak. Az Indiában megindított „DISHA”, melynek első sikeres próbája 2005-ban zárult le, egy olyan hordozható klinika ötletén alapul, amely többféle diagnosztikai berendezéssel, illetve egy távoli szak – korházhoz csatlakozó szatellittel rendelkezik.

A számos megkezdett üzleti kezdeményezés között az egyik újdonság a költséghatékony újratölthető fényforrás, melyet a fejlődő világba élő emberek számára fejlesztett ki a vállalat. Ezek a világítástechnikai megoldások nem igénylenek hálózati elektromosságot és csökkentik a környezetet károsító anyagok használatát a lakóhely jobb higiéniai és egészségügyi körülményeinek érdekében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd