Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Philips megvásárolja a Power Sentry-t

Dotkom

A Philips megvásárolja a Power Sentry-t

A tartozékok és perifériák a mai szórakoztató elektronikai piac leggyorsabban fejlődő és legnagyobb árréssel rendelkező termékkategóriái.

A Royal Philips Electronics és a Fiskars Brands Inc., fogyasztási és kereskedelmi termékek globális gyártója bejelentette, hogy a Philips megvásárolta a Fiskars Brands Inc. Power Sentry divízióját. A Minnesota állambeli Plymouth-ban működő Power Sentry az észak-amerikai plug-in power surge protector (áramingadozásból adódó túlfeszültség ellen védelem) piac második legnagyobb szereplője. A vállalat értékesítéséből származó bevétel 2005-ben hozzávetőlegesen 50 millió amerikai dollár volt. Az ügylet lezárult, további pénzügyi részletek nem ismertek.

2005-ben a globális plug-in power surge protector piac értéke becslések szerint elérte a 640 millió amerikai dollárt, melynek 80%-át az Egyesült Államok piaca adja. Felmérések szerint az elkövetkező 5 év folyamán a teljes piac évente megközelítőleg 9%-kal nő majd. Miután a termékek potenciális előnyei közismertebbé válnak Európában, Ázsiában illetve Dél-Amerikában is, nagyobb növekedés várható.

A tartozékok és perifériák a mai szórakoztató elektronikai piac leggyorsabban fejlődő és legnagyobb árréssel rendelkező termékkategóriái. A kiskereskedők egyre inkább a szórakoztató elektronikai csomag részeként próbálják ezeket a termékeket értékesíteni. „A Power Sentry bizonyított eredményekkel rendelkezik az észak-amerikai plug-in power surge protector piacon” – nyilatkozta Rudy Provoost, a Philips Szórakoztató Elektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója. „Ez a felvásárlás illeszkedik a Philips azon célkitűzéséhez, mely szerint a vállalat az audió vizuális, a PC és a mobil kiegészítők piacán a három legjelentősebb szereplővé kíván válni. Ez a lépés egyben folytatása is az amerikai kiegészítőket forgalmazó Gemini felvásárlásának, és kihasználva a Philips globális jelenlétét lehetőséget teremt arra, hogy a Power Sentry tevékenysége az észak amerikai piacon tovább növekedjen” – tette hozzá Rudy Provoost.

„Örülünk, hogy a Philips globális szervezetén belül fejleszthetjük tovább üzleti tevékenységünket” – nyilatkozta Mark Schaffner, Power Sentry elnöke. „A Philips támogatásával – beleértve az iparágon belüli vezető technológiákat, a disztribúciós hálózatot és a globális márkanevet – kedvezőbb pozícióba kerülünk.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés