Connect with us

technokrata

A Philips megvásárolja a Power Sentry-t

Dotkom

A Philips megvásárolja a Power Sentry-t

A tartozékok és perifériák a mai szórakoztató elektronikai piac leggyorsabban fejlődő és legnagyobb árréssel rendelkező termékkategóriái.

A Royal Philips Electronics és a Fiskars Brands Inc., fogyasztási és kereskedelmi termékek globális gyártója bejelentette, hogy a Philips megvásárolta a Fiskars Brands Inc. Power Sentry divízióját. A Minnesota állambeli Plymouth-ban működő Power Sentry az észak-amerikai plug-in power surge protector (áramingadozásból adódó túlfeszültség ellen védelem) piac második legnagyobb szereplője. A vállalat értékesítéséből származó bevétel 2005-ben hozzávetőlegesen 50 millió amerikai dollár volt. Az ügylet lezárult, további pénzügyi részletek nem ismertek.

2005-ben a globális plug-in power surge protector piac értéke becslések szerint elérte a 640 millió amerikai dollárt, melynek 80%-át az Egyesült Államok piaca adja. Felmérések szerint az elkövetkező 5 év folyamán a teljes piac évente megközelítőleg 9%-kal nő majd. Miután a termékek potenciális előnyei közismertebbé válnak Európában, Ázsiában illetve Dél-Amerikában is, nagyobb növekedés várható.

A tartozékok és perifériák a mai szórakoztató elektronikai piac leggyorsabban fejlődő és legnagyobb árréssel rendelkező termékkategóriái. A kiskereskedők egyre inkább a szórakoztató elektronikai csomag részeként próbálják ezeket a termékeket értékesíteni. „A Power Sentry bizonyított eredményekkel rendelkezik az észak-amerikai plug-in power surge protector piacon” – nyilatkozta Rudy Provoost, a Philips Szórakoztató Elektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója. „Ez a felvásárlás illeszkedik a Philips azon célkitűzéséhez, mely szerint a vállalat az audió vizuális, a PC és a mobil kiegészítők piacán a három legjelentősebb szereplővé kíván válni. Ez a lépés egyben folytatása is az amerikai kiegészítőket forgalmazó Gemini felvásárlásának, és kihasználva a Philips globális jelenlétét lehetőséget teremt arra, hogy a Power Sentry tevékenysége az észak amerikai piacon tovább növekedjen” – tette hozzá Rudy Provoost.

„Örülünk, hogy a Philips globális szervezetén belül fejleszthetjük tovább üzleti tevékenységünket” – nyilatkozta Mark Schaffner, Power Sentry elnöke. „A Philips támogatásával – beleértve az iparágon belüli vezető technológiákat, a disztribúciós hálózatot és a globális márkanevet – kedvezőbb pozícióba kerülünk.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek