Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Panasonic és a Sony közös felvételi formátum szabadalmaztatását kezdeményezi

Dotkom

A Panasonic és a Sony közös felvételi formátum szabadalmaztatását kezdeményezi

A Panasonic és a Sony bővíti az AVCHD nagyfelbontású digitális videokamera-formátumot, és közös szabadalmaztatást kezdeményez.

A leginkább Panasonic márkanevéről ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. és a Sony Corporation közösen bejelentette az AVCHD nagyfelbontású (HD) digitális videokamerás felvételi formátum szabadalmaztatásának megkezdését, valamint jellemzőinek bővítését.

A Panasonic és a Sony idén május 11-én tette közzé az AVCHD alapvető jellemzőit, azóta is széles körben reklámozva a formátumot az iparágon belül, miközben előkészítette a szabadalmazást. Akkor a két vállalat úgy döntött, hogy az előzetesen bejelentett 8 cm-es DVD mellett memóriakártyákat (SD és Memory Stick) és merevlemez-meghajtókat is bevesz a formátumhoz alkalmazható felvevőeszközök sorába. Ez a felhasználható médiumok körének bővítése céljából történik, ami a termékek széles választékának kifejlesztését teszi lehetővé a különböző gyártók számára. Az új formátum az AVCHD 1.0 nevet viseli.

A videokamerákon kívül a két cég lejátszóeszközök és PC-szoftverek számára is kifejlesztette licencprogramját, így az AVCHD-tartalmak lejátszása szélesebb körben válik lehetségessé. A felhasználók például nagyfelbontású filmeket készíthetnek a kamkorderükkel, és azokat számos eszközön lejátszhatják, illetve szerkeszthetik.

Az AVCHD-formátum és -logó számára engedélyezett termékkategóriák a következők:

  • videokamerák
  • lejátszók
  • PC-szoftverek (csak formátum)

A Panasonic és a Sony iparágszerte széles körben kezdte terjeszteni az AVCHD-t mint a küszöbön álló High Definition éra számára legmegfelelőbb új, digitális, nagyfelbontású videofelvevő formátumot, melyre vonatkozóan eddig a lentebb felsorolt vállalatok fejezték ki támogatásukat. A szabadalmaztatási programokon keresztül a Panasonic és a Sony még komolyabban kívánja támogatni az AVCHD-t, különös tekintettel arra, hogy a kereskedelmi célra szánt nagyfelbontású videokamerák számára is elérhető legyen a formátum.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés