Connect with us

technokrata

A Panasonic és a Sony közös felvételi formátum szabadalmaztatását kezdeményezi

Dotkom

A Panasonic és a Sony közös felvételi formátum szabadalmaztatását kezdeményezi

A Panasonic és a Sony bővíti az AVCHD nagyfelbontású digitális videokamera-formátumot, és közös szabadalmaztatást kezdeményez.

A leginkább Panasonic márkanevéről ismert Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. és a Sony Corporation közösen bejelentette az AVCHD nagyfelbontású (HD) digitális videokamerás felvételi formátum szabadalmaztatásának megkezdését, valamint jellemzőinek bővítését.

A Panasonic és a Sony idén május 11-én tette közzé az AVCHD alapvető jellemzőit, azóta is széles körben reklámozva a formátumot az iparágon belül, miközben előkészítette a szabadalmazást. Akkor a két vállalat úgy döntött, hogy az előzetesen bejelentett 8 cm-es DVD mellett memóriakártyákat (SD és Memory Stick) és merevlemez-meghajtókat is bevesz a formátumhoz alkalmazható felvevőeszközök sorába. Ez a felhasználható médiumok körének bővítése céljából történik, ami a termékek széles választékának kifejlesztését teszi lehetővé a különböző gyártók számára. Az új formátum az AVCHD 1.0 nevet viseli.

A videokamerákon kívül a két cég lejátszóeszközök és PC-szoftverek számára is kifejlesztette licencprogramját, így az AVCHD-tartalmak lejátszása szélesebb körben válik lehetségessé. A felhasználók például nagyfelbontású filmeket készíthetnek a kamkorderükkel, és azokat számos eszközön lejátszhatják, illetve szerkeszthetik.

Az AVCHD-formátum és -logó számára engedélyezett termékkategóriák a következők:

  • videokamerák

  • lejátszók
  • PC-szoftverek (csak formátum)

A Panasonic és a Sony iparágszerte széles körben kezdte terjeszteni az AVCHD-t mint a küszöbön álló High Definition éra számára legmegfelelőbb új, digitális, nagyfelbontású videofelvevő formátumot, melyre vonatkozóan eddig a lentebb felsorolt vállalatok fejezték ki támogatásukat. A szabadalmaztatási programokon keresztül a Panasonic és a Sony még komolyabban kívánja támogatni az AVCHD-t, különös tekintettel arra, hogy a kereskedelmi célra szánt nagyfelbontású videokamerák számára is elérhető legyen a formátum.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd