Connect with us

technokrata

Új retail minus árak a szélessávú verseny élénkítésére

Dotkom

Új retail minus árak a szélessávú verseny élénkítésére

A retail minus módszer nemcsak a kiskereskedelmi árak folyamatos csökkentését biztosítja.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kihirdetette azokat az új, piaci árak változását tükröző, a kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat, amelyektől azt várja, hogy tovább élénkítik a versenyt a Hungarotel szolgáltatási területén is a szélessávú Internet-hozzáférések piacán.

A Tanács szerint a kötelezett nagykereskedelmi szolgáltatók – az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom (T-Com) és a Monortel – kiskereskedelmi árain alapuló nagykereskedelmi árszabályozás, azaz a retail minus módszer lehetővé teszi, hogy a hatékonyan működő Internet-szolgáltatók megfelelő árréssel vehessék igénybe a kötelezett szolgáltatók nagykereskedelmi szolgáltatásait, és így versenyképes ADSL-ajánlatokkal lehessenek jelen a piacon.

A retail minus módszer az ADSL-szolgáltatás kiskereskedelmi árának folyamatos csökkentése mellett azt is biztosítja, hogy a már huzamos ideje ADSL-t használó, de még mindig a korábbi magasabb árakat fizető ügyfelek előfizetési díjaiban is érvényesülhessen a piacon megfigyelhető árcsökkenés.

A Magyarországon még újszerű szabályozással az NHH Tanácsa június végén hirdetett ki első ízben kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat. Az NHH féléves periódusokban vizsgálja felül a szabályozás alapját jelentő kiskereskedelmi árszintet.

A most közzétett árak a 2005 második félévi kiskereskedelmi ADSL árszinten alapulnak és várhatóan őszig lesznek érvényben, mivel addigra jelenhetnek meg a 2006 első félévi kiskereskedelmi árakon alapuló új nagykereskedelmi árak.

Az NHH Tanácsa által most kihirdetett nagykereskedelmi árak árplafon jelleggel működnek, azaz a kötelezett szolgáltatók – az egyenlő elbánás elvének betartása mellett – olcsóbban is nyújthatják a szolgáltatást kiskereskedelmi partnereiknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd