Connect with us

technokrata

Synergon: Cisco hálózati eszközök az Erste Banknak

Dotkom

Synergon: Cisco hálózati eszközök az Erste Banknak

A Synergon Informatika Nyrt. Cisco DWDM megoldást szállít az Erste Bank részére. Az új hálózati eszközök a régebbi hálózattal együttműködve alkotják a bank új épületének informatikai infrastruktúráját.

Az Erste Bank Hungary Nyrt. 2006 nyarán új központba, a pesti Europe Tower irodaházba költözik. A bank hálózati infrastruktúrájának költöztetésére, valamint új DWDM megoldás szállítására és implementálására 2006. márciusában meghívásos pályázatot írt ki, melyet a Synergon nyert meg. A szerződés értelmében a Synergon Cisco DWDM eszközöket szállít az Erste részére, melyet a bank már meglévő hálózatába illeszt.

A DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing – nagysűrűségű hullámhossz multiplexálás) hullámhossz multiplexáláson alapuló átviteli technológia, amely lehetővé teszi, hogy 8-tól akár 40-ig terjedő különböző frekvencián továbbítsunk információt optikai kábelen keresztül. Az új DWDM megoldás, amely jelenleg a legkorszerűbb adatátviteli technológia, biztosítja a bank két központi gépterme és az új székház közötti nagysebességű, redundáns, hibatűrő összeköttetést.

Az Erste Bank jelenlegi informatikai hálózatának átszállítását és üzembe helyezését is a Synergon szakemberei végzik. A több szakaszban lezajló költözés várhatóan ez év harmadik negyedévében zárul le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek