Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkezdődött a hazai IKT piac felmérése

Dotkom

Elkezdődött a hazai IKT piac felmérése

Átfogó piackutatás a magyarországi infokommunikációs szállítói piacról.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) 2006. áprilisi, az infokommunikációs szállítói piac (IKT) felmérésére irányuló pályázatát az IDC Hungary piackutató vállalat nyerte el. A magyar IKT kínálati piacot felmérő tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízási szerződést az érintett felek a napokban írták alá.

A piackutatás legfőbb célja az informatikai piac szállítói oldalának átfogó felmérése, a piac méretének, szerkezetének és változásainak megbízható feltérképezése. A felmérés további célja két iparági standard kialakítása egyrészt az IT piac szegmentálására, valamint a szállítói oldal és annak mérésére vonatkozóan. Ezek mellett elkészül egy egységes fogalomtár is.

A felmérés a magyar IKT piac és részpiacainak felmérésére terjed ki.

A felmérésnek köszönhetően, mind az IVSZ, mind pedig az ITDH, átfogó képet kap az iparág helyzetéről, problémáiról, a fejlesztendő területekről. A tanulmány ismeretében az IVSZ számára lehetőség nyílik piaci adatokkal alátámasztott célzott lobbytevékenységre; míg az ITDH a magyar informatikai iparág és szereplőinek promotálására, kereskedelemfejlesztési-, beszállítói- és befektetés-ösztönzési tevékenységében tudja majd azt hatékonyan hasznosítani. Ezen kívül természetesen az informatikai vállalkozások számára is lehetőség nyílik a valós piaci információkon alapuló stratégiai tervezésre.

A pályázat kiírása előtt az IVSZ koordinálásával, nyílt fórumokon került sor az informatikai cégek igényeinek felmérésére, a kutatás céljainak meghatározására, majd egy – a szövetség által létrehozott és Várnai Tamás (Synergon) által vezetett – munkacsoport feladata volt a kutatás előkészítése és megpályáztatása.

A felmérést az IVSZ-en és az ITDH-n kívül az AAM, a KFKI és a Synergon is támogatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés