Connect with us

technokrata

Elkezdődött a hazai IKT piac felmérése

Dotkom

Elkezdődött a hazai IKT piac felmérése

Átfogó piackutatás a magyarországi infokommunikációs szállítói piacról.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) 2006. áprilisi, az infokommunikációs szállítói piac (IKT) felmérésére irányuló pályázatát az IDC Hungary piackutató vállalat nyerte el. A magyar IKT kínálati piacot felmérő tanulmány elkészítésére vonatkozó megbízási szerződést az érintett felek a napokban írták alá.

A piackutatás legfőbb célja az informatikai piac szállítói oldalának átfogó felmérése, a piac méretének, szerkezetének és változásainak megbízható feltérképezése. A felmérés további célja két iparági standard kialakítása egyrészt az IT piac szegmentálására, valamint a szállítói oldal és annak mérésére vonatkozóan. Ezek mellett elkészül egy egységes fogalomtár is.

A felmérés a magyar IKT piac és részpiacainak felmérésére terjed ki.

A felmérésnek köszönhetően, mind az IVSZ, mind pedig az ITDH, átfogó képet kap az iparág helyzetéről, problémáiról, a fejlesztendő területekről. A tanulmány ismeretében az IVSZ számára lehetőség nyílik piaci adatokkal alátámasztott célzott lobbytevékenységre; míg az ITDH a magyar informatikai iparág és szereplőinek promotálására, kereskedelemfejlesztési-, beszállítói- és befektetés-ösztönzési tevékenységében tudja majd azt hatékonyan hasznosítani. Ezen kívül természetesen az informatikai vállalkozások számára is lehetőség nyílik a valós piaci információkon alapuló stratégiai tervezésre.

A pályázat kiírása előtt az IVSZ koordinálásával, nyílt fórumokon került sor az informatikai cégek igényeinek felmérésére, a kutatás céljainak meghatározására, majd egy – a szövetség által létrehozott és Várnai Tamás (Synergon) által vezetett – munkacsoport feladata volt a kutatás előkészítése és megpályáztatása.

A felmérést az IVSZ-en és az ITDH-n kívül az AAM, a KFKI és a Synergon is támogatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd