Connect with us

technokrata

Patch-et a notebooknak!

Dotkom

Patch-et a notebooknak!

Az Intel több hibára is kiadta saját javításait, melyekkel megakadályozható, hogy illetéktelenek jussanak be a Centrino-s notebookokba.

Három hibát küszöbölnek ki a chipgyártó óriásvállalat frissítései. Az első révén egy támadó a Wi-Fi hálózaton keresztül lehet képes betörni a számítógépre; sőt, erre a biztonsági résre még akár féreg is írható, ami egyik wireless-képes notebookról a másikra „ugrál” át – végigfertőzve a fizikailag egymáshoz közel helyezkedő hordozható PC-ket. Egy másik biztonsági lyuk révén – számolt be a sérülékenységről a Sans Internet Storm Center és az F-Secure – pedig a támadó, miután bejutott a rendszerbe, magasabb jogokat biztosíthat magának.

Az Intel patch-ek a Intel PRO/Wireless 2200BG, 2915ABG, 2100 and 3945ABG termékeket (is) érintik. Ezekben olyan sebezhetőségre bukkantak, melyek révén egy Wi-Fi hatókörben levő támadó hozzáférést szerezhet a vezetékmentes hálózatra csatlakozott noteszgéphez, majd tetszőleges, akár ártalmas kódot is futtathat az áldozatul esett készüléken.

Gondok lehetnek azonban a frissítések alkalmazásba vételével, vélekedett Mikko Hyppönen, az F-Secure igazgatója. A finn szakember egyrészt a javítások méretét (129 MB) tartotta aggályosnak, másrészt azt a tényt, hogy az installálásnak manuálisan kell megtörténnie. A felhasználók többsége, különösen az otthoni kategóriába eső notebook tulajdonosok azonban nem tudják, hogyan kell ezt végrehajtani – ezért félő, hogy az érintett eszközök java nem fogja megkapni a szükséges patch-eket.

Szerencsére az IT-biztonsággal foglalkozó szakértők mindezidáig nem tapasztaltak olyan esetet, melyben a fenti sebezhetőségekre alapuló támadás következett volna be. Ennek ellenére érdemes a javításokat alkalmazásba venni – azt, hogy mely rendszerek veszélyeztetettek, egy Intel weboldal is segít felderíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd