Connect with us

technokrata

Lemaradt az FBI? A nyomozóirodának hackerekre van szüksége

Dotkom

Lemaradt az FBI? A nyomozóirodának hackerekre van szüksége

Hackerek a cyberbűnüldözés szolgálatában – az USA Szövetségi Nyomozóhivatala segítséget kért.

Az elmúlt két nap az IT-biztonság tekintetében a Black Hat hackerkonferenciáról szólt: a rendezvény egyik legnagyobb érdekessége az volt, hogy górcső alá vették a Windows Vistát és a hetes Internet Explorert. Emellett azonban más jelentős események is történtek; például az FBI hivatalosan is a hackerek segítségét kérte a cyberbűnözés visszaszorításához.

„Szükségünk van a tapasztalataikra, hogy stratégiát készíthessünk a 21. századi cyberbűnözés elleni harchoz.” – közölte a jelenlevő hackerekkel Daniel Larkin, az FBI cyberbűnözéssel foglalkozó részlegének vezetője. Ehhez hasonló üzenetet tolmácsolt a korábban tartott RSA Conference rendezvényen az FBI igazgatója, Robert Mueller is.

„Azok, akik után nyomozunk, többé már nem kódolással játszó fiatalok. Ezek az emberek rengeteg pénzt csinálnak.” – indokolta a szövetségi nyomozóhivatal felkérését Larkin. Az FBI fellépése, a kormányzati ügynökségeket képviselők számának növekedése azt jelzi, hogy a virtuális térben tevékenykedő bűnözői csoportok jelentette veszély egyre komolyabb mértéket ölt. És habár a kormányzat mindent megtesz azért, hogy elsőként jusson a szükséges információk birtokába, vannak, akik e téren a nyomozóhivatal(ok) előtt járnak. Az ő segítségükre számít Larkin.

Az FBI kérése azonban nem jelenti a cyberbűnözés egy részével való kiegyezést, mondta Tom Thomas, aki biztonsági szakértőként szintén felszólalt a Black Hat rendezvényen. Thomas emellett nyíltan bírálta az ügynökséget, szerinte ugyanis a nyomozóhivatal nagy technikai lemaradással küszködik. „Ezért kérnek – talán kétségbeesetten – gyakorlatilag bárkitől segítséget.” – kommentálta a szakértő az FBI bejelentését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd