Connect with us

technokrata

Lemaradt az FBI? A nyomozóirodának hackerekre van szüksége

Dotkom

Lemaradt az FBI? A nyomozóirodának hackerekre van szüksége

Hackerek a cyberbűnüldözés szolgálatában – az USA Szövetségi Nyomozóhivatala segítséget kért.

Az elmúlt két nap az IT-biztonság tekintetében a Black Hat hackerkonferenciáról szólt: a rendezvény egyik legnagyobb érdekessége az volt, hogy górcső alá vették a Windows Vistát és a hetes Internet Explorert. Emellett azonban más jelentős események is történtek; például az FBI hivatalosan is a hackerek segítségét kérte a cyberbűnözés visszaszorításához.

„Szükségünk van a tapasztalataikra, hogy stratégiát készíthessünk a 21. századi cyberbűnözés elleni harchoz.” – közölte a jelenlevő hackerekkel Daniel Larkin, az FBI cyberbűnözéssel foglalkozó részlegének vezetője. Ehhez hasonló üzenetet tolmácsolt a korábban tartott RSA Conference rendezvényen az FBI igazgatója, Robert Mueller is.

„Azok, akik után nyomozunk, többé már nem kódolással játszó fiatalok. Ezek az emberek rengeteg pénzt csinálnak.” – indokolta a szövetségi nyomozóhivatal felkérését Larkin. Az FBI fellépése, a kormányzati ügynökségeket képviselők számának növekedése azt jelzi, hogy a virtuális térben tevékenykedő bűnözői csoportok jelentette veszély egyre komolyabb mértéket ölt. És habár a kormányzat mindent megtesz azért, hogy elsőként jusson a szükséges információk birtokába, vannak, akik e téren a nyomozóhivatal(ok) előtt járnak. Az ő segítségükre számít Larkin.

Az FBI kérése azonban nem jelenti a cyberbűnözés egy részével való kiegyezést, mondta Tom Thomas, aki biztonsági szakértőként szintén felszólalt a Black Hat rendezvényen. Thomas emellett nyíltan bírálta az ügynökséget, szerinte ugyanis a nyomozóhivatal nagy technikai lemaradással küszködik. „Ezért kérnek – talán kétségbeesetten – gyakorlatilag bárkitől segítséget.” – kommentálta a szakértő az FBI bejelentését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek