Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságban a hazai államigazgatás

Dotkom

Biztonságban a hazai államigazgatás

A NextiraOne Magyarország és a McAfee hazai képviselete számos sikeres IT-biztonsági projektet valósítottak a közigazgatás területén.

Napjainkban a vállalati informatikai rendszerek fenyegetettsége egyre nő, a bizalmas információk pedig jelentős értéket képviselnek. Fontos, hogy a vállalatok és intézmények felismerjék, szükség van a digitális formában tárolt és különböző kommunikációs csatornákon közvetített, kritikus fontosságú adataik védelmére. Eltérő tevékenységük miatt az egyes szervezeteknek különbözik a biztonsági megoldásokkal szemben támasztott követelménye, emiatt egy minden részletre kiterjedő, előzetes felmérés szükséges a megfelelő védelmi rendszer kiválasztásához és kiépítéséhez.

„Ügyfeleinknél a korábban kiépítésre került biztonsági technológiák folyamatos frissítésekkel jól ellátták az adatok védelmét, de egyre bonyolultabbá és nehezebben kezelhetővé váltak a fenyegetettségek robbanásszerű növekedésével és összetettségével szemben. A meglévő átjáró (Gateway) szintű védelem megerősítése – például a SPAM és az adathalász tevékenységek – valamint a fokozottabb, proaktív elemeket tartalmazó vírusvédelem indokolttá vált. Mindegyik ügyfélnél a biztonságos e-mail és webböngészés, a kéretlen levelek elleni védelem és a bizalmas információk védelme mellett fontos szempont volt az is, hogy a választott megoldás költséghatékony is legyen” – mondta Jenei Ákos, a NextiraOne Magyarország Kft. IT-biztonsági szakértője. A két cég többek között az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Művészetek Palotája, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. informatikai biztonsággal összefüggő egyes részrendszereit tervezte meg és építette ki.

Ügyfélmegoldások
Az OEP felhasználóinak száma meghaladja a 3000-et, és a bevezetett rendszerrel szemben alapvető követelmény, hogy megfelelő teljesítmény és magas szintű rendelkezésre állás mellett hatékonyan járuljon hozzá az intézmény informatikai rendszereinek fokozott védelméhez. Az elmúlt 150 év legnagyobb kulturális beruházásaként felépülő Művészetek Palotájában az informatikai és kommunikációs infrastruktúrát az épülettel együtt tervezték, melynek kivitelezője szintén a NextiraOne volt. A biztonsági technológiák fejlődése azonban indokolttá tette egy korszerűsítés elvégzését. A McAfee több megoldása is beépítésre került, az ePolicy Orchestrator központi menedzsment eszköz, a McAfee VírusScan Enterprise 8.0i és Anti-Spyware modul a kiszolgálók és munkaállomások védelmére, a McAfee Host Intrusion Prevention for Servers and Desktops behatolás védelemi megoldás és a McAfee 3300 Secure Content Management Appliance átjáró (gateway) szintű védelem. Az előre beállított, vállalati biztonságpolitika alapján működő központi menedzsment-rendszer képes a központosított telepítésre, a felállított szabályzat kikényszerítésére és lezárására, valamint átfogó riportok készítésére is.

A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság országos kiterjedésű informatikai hálózattal rendelkezik, és több mint 1000 gépet üzemeltet. Számukra a legfontosabb kritérium a biztonságos levelezés megteremtése, a kéretlen levelek kiszűrése és a bizalmas információk fokozott védelme volt. A hetekig tartó tesztelések után a McAfee Secure Content Management 3200-as kódjelű alkalmazását választották. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 500 felhasználós rendszeréhez szükséges biztonsági stratégia kialakítása során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy informatika rendszerük korábban nem rendelkezett átfogó, központi menedzsmenttel és vírusvédelmi rendszerük sem volt kellően hatékony a napjainkban növekvő fenyegetésekkel szemben. A NextiraOne azért döntött úgy, hogy az előző generációs McAfee rendszereket frissíti a McAfee ePolicy Orchestrator kliens-szerver alapú menedzsment rendszerére, mert az elsődleges feladat a vállalat szigorú Biztonsági Szabályzatának, illetve vírusvédelmi házirendjének betartatása volt, továbbá igény volt részletes kimutatások készítésére a védelmi rendszer állapotáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés