Connect with us

technokrata

Bankkártya kijelzővel, automatikus kódgenerálóval

Dotkom

Bankkártya kijelzővel, automatikus kódgenerálóval

A jelenlegi bankkártyáknál jóval biztonságosabb modern pénzkezelést ígér egy amerikai vállalat fejlesztése. Minden tranzakcióhoz külön kódot lehet generálni a jövő digitális pénztárcájával.

A Los Angeles-i Innovative Card technologies (avagy rövidebb nevén InCard) megtalálta a módját annak, hogy miként lehet egy kijelzőt, akkumulátort és jelszógeneráló chipet integrálni egyetlen kis plasztiklapra – mint amilyenek például a hitelkártyák. A Cnet közlése szerint a technológia a tokenalapú azonosítással kelhet versenyre – ilyeneket készít például az RSA Security vagy a Verisign.

Alan Finkelstein, az InCard vezérigazgatója egy interjú során elmondta, hogy a miniatürizálás jelentette a legnagyobb kihívást. Miután ezt megoldották, megnyílt a lehetőségek tárháza: gyakorlatilag bármilyen, azonosítási feladatot igénylő területen felhasználható az eszköz. A DisplayCard a tokenekhez hasonlóan generál jelszavakat – ezeket online tranzakciókhoz, bejelentkezések hitelesítéséhez lehet felhasználni.

Fejlesztési kihívások
Létrehozásához egy tajvani kijelzőfejlesztő és -gyártó vállalat, egy USA-beli akkumulátorgyártó cég és egy francia biztonsági csapat együttműködése járult hozzá. Az összefogás ellenére is sokáig tartott a DisplayCard megalkotása: Finkelstein közlése szerint négy évig folyt a fejlesztés. Olyan kihívásokkal kellett szembenézniük, mint a kártya hajlíthatósága, az energiafogyasztás minimalizálása és a vékonyság megtartása.

Mindezen akadályokat sikerrel vették a fejlesztők, így fizikai paramétereit tekintve a kártya semmiben nem tér el egy hagyományos bankkártyától; emellett három évig vagy 16 ezer használatig garantált a működése. Ez azt jelenti, hogyha valaki a hét minden napján legalább 15-ször használja az eszközt, akkor képes elérni a technológia korlátait, mondta az InCard igazgatója. A fejlesztések ugyanakkor nem állnak meg jelenlegi stádiumukban. A vállalat közlése értelmében a közeljövőben már két chippel lesz ellátva a kártya. Az egyik felel majd a jelszógenerálásért, míg a másik olyan személyes adatokat fog tárolni, mint az utolsó tranzakció részletei vagy egyenleginformációk.

Mi állhat az elterjedés útjában?
Az InCard már tárgyalásokat folytat különböző pénzintézetekkel és hitelkártya szervezetekkel, szerte a világon. Erről azonban egyelőre nem árultak el részleteket – csupán annyi derült ki, hogy a Visa már beleegyezett a technológia bankjai számára való bemutatására. A kártya terjedésének másik akadálya a technológia jelentette magasabb költség lehet. Míg egy manapság használt hitelkártya átlagosan 40 centnyi előállítási költséggel jár, és egy hagyományos jelszógeneráló kulcs 5 dolláros költséggel hozható létre, egy DisplayCard több mint 10 dollárba kerül. Ugyanakkor a fejlesztők biztosak abban, hogy az eszköz tömeges elterjesztésével leszoríthatóvá válnak a költségek.

Gyártástechnológiát tekintve már felkészültek a tömegtermelésre, sőt, az InCard licencelni is hajlandó a technológiát, így abban az esetben sem lenne gond az utánpótlással, ha hirtelen ugranának meg az igények. Márpedig a cég erre számít: közlésük szerint másfél év múlva már 5 millió DisplayCard lesz forgalomban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd