Connect with us

technokrata

Technológiai váltás a kémelhárító programok piacán?

Dotkom

Technológiai váltás a kémelhárító programok piacán?

Új kémprogramvédelmi technológia a Webroot Spy Sweeper 5.0-ban.

A Webroot Software bejelentette az eddig már több, mint 50 különféle díjban részesített kémelhárító megoldása, a Spy Sweeper legújabb, 5.0-ás verziója megjelenését. A program úgynevezett intelligens pajzsok (Smart Shield) segítségével figyeli és védi a rendszer kémszoftverek által leginkább veszélyeztetett pontjait. Még azelőtt megfogja a kártevőket, hogy azok a regisztrációs adatbázisba, a host fájlba, a memóriába vagy az indítómappába települnének esetleg módosítanák az Internet Eplorer beállításait.

A Spy Sweeper 5.0 technológiai újdonsága egy szabadalmaztatás alatt álló eljárásban rejlik, amelyet az 5.0-ás verzióban megjelent Keylogger Shieldben (Billentyűzetfigyelő pajzs) alkalmaztak először. A módszer minden billentyűzetfigyelő programot felismer és téves riasztást (false positive) gyakorlatilag nem ad. A továbbfejlesztett Spy Sweeper a kémprogramokat viselkedési mintájuk alapján szűri ki és képes eltávolítani a rendszerbe akár több tucat bejegyzést is elhelyezett kártevőket is. Ezáltal a rootkit-technológiát alkalmazó és a polimorf spyware-ek ellen is véd.

A szoftver emellett adatbázis alapján is felismeri a kémprogramokat. A Spy Sweeper adatbázisa jelenleg a legkiterjedtebb a világon: ma már 141.000 mintát tartalmaz. Ez a Phileas V automatikus kémprogram-analizáló rendszernek köszönhető, melynek elődje, a Phileas másfél évvel ezelőtti indulása óta több tízezer kémprogram nyomot fedezett fel és katalogizált. A Phileas 80-szor nagyobb sebességű analízist tesz lehetővé, mint a szakemberek által manuálisan végzett elemzés. Erre az alapra építve a Phileas V rendszert többszintűre fejlesztették, így többek között a hálózati csomagok alacsony szintű elemzésére is képessé vált.

A Spy Sweeper 5.0 felhasználói felületét az ügyfelek visszajelzései alapján újratervezték, így jóval áttekinthetőbbé és kezelhetőbbé vált. Az egyszerű és gyors telepítést követően a program csakis a legszükségesebb esetben igényel felhasználói beavatkozást, de a hozzáértő felhasználók természetesen a kívánt mértékben testre szabhatják működését.

A Spy Sweeper 5.0 az alábbi környezetekben működik: Windows 2000, XP Pro, XP Home és XP Media Center.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek