Connect with us

technokrata

Technológiai váltás a kémelhárító programok piacán?

Dotkom

Technológiai váltás a kémelhárító programok piacán?

Új kémprogramvédelmi technológia a Webroot Spy Sweeper 5.0-ban.

A Webroot Software bejelentette az eddig már több, mint 50 különféle díjban részesített kémelhárító megoldása, a Spy Sweeper legújabb, 5.0-ás verziója megjelenését. A program úgynevezett intelligens pajzsok (Smart Shield) segítségével figyeli és védi a rendszer kémszoftverek által leginkább veszélyeztetett pontjait. Még azelőtt megfogja a kártevőket, hogy azok a regisztrációs adatbázisba, a host fájlba, a memóriába vagy az indítómappába települnének esetleg módosítanák az Internet Eplorer beállításait.

A Spy Sweeper 5.0 technológiai újdonsága egy szabadalmaztatás alatt álló eljárásban rejlik, amelyet az 5.0-ás verzióban megjelent Keylogger Shieldben (Billentyűzetfigyelő pajzs) alkalmaztak először. A módszer minden billentyűzetfigyelő programot felismer és téves riasztást (false positive) gyakorlatilag nem ad. A továbbfejlesztett Spy Sweeper a kémprogramokat viselkedési mintájuk alapján szűri ki és képes eltávolítani a rendszerbe akár több tucat bejegyzést is elhelyezett kártevőket is. Ezáltal a rootkit-technológiát alkalmazó és a polimorf spyware-ek ellen is véd.

A szoftver emellett adatbázis alapján is felismeri a kémprogramokat. A Spy Sweeper adatbázisa jelenleg a legkiterjedtebb a világon: ma már 141.000 mintát tartalmaz. Ez a Phileas V automatikus kémprogram-analizáló rendszernek köszönhető, melynek elődje, a Phileas másfél évvel ezelőtti indulása óta több tízezer kémprogram nyomot fedezett fel és katalogizált. A Phileas 80-szor nagyobb sebességű analízist tesz lehetővé, mint a szakemberek által manuálisan végzett elemzés. Erre az alapra építve a Phileas V rendszert többszintűre fejlesztették, így többek között a hálózati csomagok alacsony szintű elemzésére is képessé vált.

A Spy Sweeper 5.0 felhasználói felületét az ügyfelek visszajelzései alapján újratervezték, így jóval áttekinthetőbbé és kezelhetőbbé vált. Az egyszerű és gyors telepítést követően a program csakis a legszükségesebb esetben igényel felhasználói beavatkozást, de a hozzáértő felhasználók természetesen a kívánt mértékben testre szabhatják működését.

A Spy Sweeper 5.0 az alábbi környezetekben működik: Windows 2000, XP Pro, XP Home és XP Media Center.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd