Connect with us

technokrata

Támadóeszközök az internetes telefonálás ellen

Dotkom

Támadóeszközök az internetes telefonálás ellen

Több mint egy tucat új eszközt mutattak be egy amerikai hackerkonferencián, melyekkel a VoIP telefonokat lehet próbára tenni.

A napokban Las Vegas-ban zajló Black Hat hackerkonferencián tizenhárom új biztonsági eszközt mutattak be. A szakértők által közkézre bocsátott fejlesztések révén letesztelhető, hogy az adott VoIP (voice over Internet Protocol) telefonrendszer mennyire minősül biztonságosnak, mondta Dave Endler, a Tippingpoint biztonsági kutatásokért felelős igazgatója egy interjú során. A Tippingpoint a 3Com egyik divíziójaként működik – az anyacég számos VoIP termék fejlesztéséért, forgalmazásáért felel.

Visszatérve a tesztelő eszközökre: mindegyikkel támadást lehet intézni VoIP-rendszerekkel szemben. Például olyan adatforgalmat lehet vele generálni, amire az adott rendszer esetleg nincsen felkészítve, hívásokkal lehet elárasztani a telefonokat vagy kényszeríteni lehet a hívások befejezésére. Sőt, akár még a telefonok újraindítása és a készülékek más felhasználókhoz való rendelése is megoldható a tesztelő eszközökkel – ha az adott VoIP-rendszer védtelennek bizonyul, közölte Endler.

A VoIP-rendszereket érintő fenyegetések azért jelentenek egyre komolyabb kockázatot, mert a funkciógazdagságuk, alacsonyabb költségeik és a már kiépített számítógép-hálózati infrastruktúra használata miatt egyre népszerűbbé válnak a vállalati felhasználók körében. Az üzleti élet szereplői azonban gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen, a hagyományos telefonálásnál nem jelentkező veszélyeket rejt egy-egy ilyen rendszer magában.

Endler elmondása szerint ezen veszélyeket lehet felderíteni a tegnap bemutatott eszközökkel. Mindegyik az úgynevezett Session Initiation Protocolt, azaz SIP-t használó rendszereket célozza meg. Habár egyelőre ez a protokoll nem a legelterjedtebb a VoIP-t használó megoldásoknál (például a Cisco, az Avaya és a Nortel Networks is saját fejlesztéseiket alkalmazzák), előbb-utóbb általánossá válik az SIP használata. A tesztelőeszközök tehát a jövőnek készülnek – de természetesen már ma is alkalmazhatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd