Connect with us

technokrata

Hackerkonferencián a Microsoft

Dotkom

Hackerkonferencián a Microsoft

Beszéljünk a Vista védelméről!

1997 óta évente kerül megrendezésre a Black Hat elnevezésű hackerkonferencia az Amerikai Egyesült Államokban – ennek megfelelően idén is sor kerítettek a rendezvényre. Ezúttal a Microsoft is képviseltette magát; a cég következő generációs asztali operációs rendszeréről és webböngészőjéről tartanak előadásokat a redmondiak. A Windows Vista és a Windows Internet Explorer 7 így az első olyan termékekké válik a Microsoft fejlesztései között, melyek már előkészületi állapotban részletes bemutatásra kerülnek egy hackerkonferencián.

A tizedik Black Hat konferencia két napra ismét összehozza a hackereket és a vállalati élet szereplőit Las Vegas-ban. Az eddigi rendezvények közül ez a legnagyobb, mind a méreteket, mind a résztvevők számát tekintve, árulta el Jeff Moss rendező. Idén mintegy 3 ezer ember részvételére számítanak, akik az IT-biztonsági szakértőktől kezdve, az underground hackereken és szövetségi ügynökökön keresztül egészen a forgalmazók alkalmazottjaiig, azaz szinte minden érintett területről képviselik magukat.

Nem csak a Microsoft az egyetlen nagy cég, amelyik jelen van a rendezvényen – idén a Cisco platina szponzor lett (Redmonddal és a tanácsadó Ernst & Young céggel karöltve). Tavaly ebből egyébként komoly probléma is született; amint arról egy éve beszámoltunk, a 2005-ös Black Hat konferencián az egyik előadó, Michael Lynn tényfeltáró bemutatóját korábbi munkaadója, az ISS (Internet Security Systems) és a Cisco Systems is be akarta tiltatni. A szakember ugyanis egy olyan hiba kiaknázását akarta prezentálni, amelyet korábban a Cisco IOS (Internetwork Operating System) szoftverében fedeztek fel. Lynn végül megtartotta előadását, ám ezt alig pár órával később a Cisco részéről már követte is egy idézés – az óriáscég jogi lépéseket tett az amerikai férfivel szemben.

Visszatérve az idei konferenciára: az eseményre a tegnapi és a mai nap során került sor, míg holnap és szombaton a hasonló témájú Defcon várja a látogatókat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek