Connect with us

technokrata

Hackerkonferencián a Microsoft

Dotkom

Hackerkonferencián a Microsoft

Beszéljünk a Vista védelméről!

1997 óta évente kerül megrendezésre a Black Hat elnevezésű hackerkonferencia az Amerikai Egyesült Államokban – ennek megfelelően idén is sor kerítettek a rendezvényre. Ezúttal a Microsoft is képviseltette magát; a cég következő generációs asztali operációs rendszeréről és webböngészőjéről tartanak előadásokat a redmondiak. A Windows Vista és a Windows Internet Explorer 7 így az első olyan termékekké válik a Microsoft fejlesztései között, melyek már előkészületi állapotban részletes bemutatásra kerülnek egy hackerkonferencián.

A tizedik Black Hat konferencia két napra ismét összehozza a hackereket és a vállalati élet szereplőit Las Vegas-ban. Az eddigi rendezvények közül ez a legnagyobb, mind a méreteket, mind a résztvevők számát tekintve, árulta el Jeff Moss rendező. Idén mintegy 3 ezer ember részvételére számítanak, akik az IT-biztonsági szakértőktől kezdve, az underground hackereken és szövetségi ügynökökön keresztül egészen a forgalmazók alkalmazottjaiig, azaz szinte minden érintett területről képviselik magukat.

Nem csak a Microsoft az egyetlen nagy cég, amelyik jelen van a rendezvényen – idén a Cisco platina szponzor lett (Redmonddal és a tanácsadó Ernst & Young céggel karöltve). Tavaly ebből egyébként komoly probléma is született; amint arról egy éve beszámoltunk, a 2005-ös Black Hat konferencián az egyik előadó, Michael Lynn tényfeltáró bemutatóját korábbi munkaadója, az ISS (Internet Security Systems) és a Cisco Systems is be akarta tiltatni. A szakember ugyanis egy olyan hiba kiaknázását akarta prezentálni, amelyet korábban a Cisco IOS (Internetwork Operating System) szoftverében fedeztek fel. Lynn végül megtartotta előadását, ám ezt alig pár órával később a Cisco részéről már követte is egy idézés – az óriáscég jogi lépéseket tett az amerikai férfivel szemben.

Visszatérve az idei konferenciára: az eseményre a tegnapi és a mai nap során került sor, míg holnap és szombaton a hasonló témájú Defcon várja a látogatókat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő