Connect with us

technokrata

Gigászi notebook az Acertől

Dotkom

Gigászi notebook az Acertől

20,1 colos kijelző, HD-DVD technológia, digitális tévéadások rögzítése – csak néhány jellemző a vállalat legújabb „szörnyszülöttjéről”.

A notebookokat hordozhatóságuk miatt „találták fel”; ám az elmúlt két-három évben hódítani kezdett az úgynevezett desknote kategória, melyeket a gyártók kifejezetten az asztali számítógépek lecserélése végett dobtak piacra. Nos, a távol-keleti vállalat legújabb noteszgépe szintén ezt a szegmenst célozza meg; hordozásra ugyanis hatalmas méretei miatt csak igen korlátozottan alkalmas.

20,1 colos, szélesképernyős kialakítással bír az Acer Aspire 9800-as, mely nem meglepő módon az Intel Centrino platformjára alapul – sajnos a Core Duo mobilprocesszorok második generációjának megjelenése előtt egy hónappal még csak a Yonah magos lapkákat alkalmazhatták a mérnökök a készülékben. Mindazonáltal így sem kell a számítási teljesítmény hiánya miatt aggódni, különösen annak ismeretében nem, ha eláruljuk, hogy az Nvidia Geforce Go családjának 7600-as tagja kapott benne helyet.

Operatív tára DDR2 SDRAM modulokkal egészen 4 GB-ig bővíthető, tehát erre sem lehet panasz. Háttértárolója 240 GB-os kapacitást kínál az Intel Matrix RAID révén – természetesen SATA meghajtókkal. Optikai drive-ja pedig igazi unikum: a lézeres írásra, olvasásra felkészített médiumok 13 fajtáját tudja kezelni – többek között a HD-DVD-s tartalmakkal is megbirkózik. Hangkeltésről a 3Dsonic sztereó hangszórók gondoskodnak, illetve jár hozzá az Acer Bassonic subwoofere – a Dolby Digital Live és a DTS Connect technológiák támogatása pedig akár egy otthoni házimozirendszer központjává is teheti a notebookot.

Az 1,3 megapixeles CMOS kamerát az LCD-vázba integráltan tartalmazó készülék természetesen nem olcsó. A Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel előre telepített kialakításban kapható Aspire 9800-as ára Észak-Amerikában 2800 dollártól indul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek