Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

Dotkom

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

A Starbucks és a Burger King üzletei is elfogadják a MasterCard PayPass kártyákat.

A MasterCard Worldwide bejelentette, hogy Európában elsőként a törökországi Garanti Bankkal közösen vezeti be MasterCard PayPass technológiát. 2006. július 20-tól a Garanti Bank 25.000 bankkártyát lát el MasterCard PayPass technológiával, melynek elfogadásáról már meg is állapodtak a Starbucks, a Burger King, valamint a Törökország legnagyobb mozi-hálózatát üzemeltető CineBonus vállalatokkal.

A MasterCard PayPass kényelmes, gyors és biztonságos alternatívát kínál a kisebb összegű tranzakciók lebonyolításához. A kártyabirtokosoknak így az alacsonyabb összegű vásárlásoknál nem kell aláírniuk a vásárlást igazoló bizonylatot, és arra sincs szükség, hogy a pénztáros a kártyaelfogadó terminálon áthúzva ellenőrizze a bankkártyát. A PayPass technológiával a MasterCard ügyfeleinek csak oda kell érinteniük a kártyát a leolvasóhoz, és már kész is a fizetés.

A bevezetés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Javier Perez, a MasterCard Europe Elnöke kiemelte: „Vitathatatlan, hogy a érintés nélküli fizetés jelentős szerepet játszik majd Európa kereskedelmében, és a törökországi Garanti Bankkal közösen elindított PayPass program fontos előrelépés a gyors, kényelmes és biztonságos fizetési kultúra megteremtése felé Európában. Nagyon örülünk, hogy a MasterCard PayPass sikeres amerikai bevezetését követően a törökországi Starbucks, Burger King és Cinebonus is csatlakozik a programhoz. Az érintés nélküli fizetés forradalmi újítást jelent mind a kibocsátó bankok, mind a kereskedők számára, hiszen a PayPass nyújtotta fizetési módszer elég vonzó ahhoz, hogy érdemben megváltoztassa a vásárlói magatartást.”

A MasterCard adatai szerint a PayPass-t használók átlagosan 20 dollárt költenek egy-egy hitel-, vagy betéti kártyán végzett tranzakció során. Az adatokból az is kiderül, hogy a kártyabirtokosok 18%-kal gyakrabban veszik elő a plasztikot, ha az PayPass alkalmazásokra is képes.

Ozlem Imece, a MasterCard dél-kelet európai Igazgatója elmondta: „A török bankok mindig is élen jártak a fizetési technológia innováció területén. A MasterCarddal együttműködésben ezen bankok voltak az elsők, akik bevezették Európában a virtuális-, valamint a társ-márka (co-brand) kártyákat. Most minden bizonnyal ők lesznek az elsők, akik bevezetik a MasterCard PayPass-t Európában. Nagy öröm számunkra, hogy a bevezetésen végzett munkájáért a Garanti Bankot tüntethetjük ki a MasterCard PayPass technológia úttörőinek járó díjával, és nagy várakozással tekintünk a MasterCard PayPass sikeres törökországi térnyerése elé.”


* 25 dollár alatti PayPass tranzakció



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés