Connect with us

technokrata

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

Dotkom

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

A Starbucks és a Burger King üzletei is elfogadják a MasterCard PayPass kártyákat.

A MasterCard Worldwide bejelentette, hogy Európában elsőként a törökországi Garanti Bankkal közösen vezeti be MasterCard PayPass technológiát. 2006. július 20-tól a Garanti Bank 25.000 bankkártyát lát el MasterCard PayPass technológiával, melynek elfogadásáról már meg is állapodtak a Starbucks, a Burger King, valamint a Törökország legnagyobb mozi-hálózatát üzemeltető CineBonus vállalatokkal.

A MasterCard PayPass kényelmes, gyors és biztonságos alternatívát kínál a kisebb összegű tranzakciók lebonyolításához. A kártyabirtokosoknak így az alacsonyabb összegű vásárlásoknál nem kell aláírniuk a vásárlást igazoló bizonylatot, és arra sincs szükség, hogy a pénztáros a kártyaelfogadó terminálon áthúzva ellenőrizze a bankkártyát. A PayPass technológiával a MasterCard ügyfeleinek csak oda kell érinteniük a kártyát a leolvasóhoz, és már kész is a fizetés.

A bevezetés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Javier Perez, a MasterCard Europe Elnöke kiemelte: „Vitathatatlan, hogy a érintés nélküli fizetés jelentős szerepet játszik majd Európa kereskedelmében, és a törökországi Garanti Bankkal közösen elindított PayPass program fontos előrelépés a gyors, kényelmes és biztonságos fizetési kultúra megteremtése felé Európában. Nagyon örülünk, hogy a MasterCard PayPass sikeres amerikai bevezetését követően a törökországi Starbucks, Burger King és Cinebonus is csatlakozik a programhoz. Az érintés nélküli fizetés forradalmi újítást jelent mind a kibocsátó bankok, mind a kereskedők számára, hiszen a PayPass nyújtotta fizetési módszer elég vonzó ahhoz, hogy érdemben megváltoztassa a vásárlói magatartást.”

A MasterCard adatai szerint a PayPass-t használók átlagosan 20 dollárt költenek egy-egy hitel-, vagy betéti kártyán végzett tranzakció során. Az adatokból az is kiderül, hogy a kártyabirtokosok 18%-kal gyakrabban veszik elő a plasztikot, ha az PayPass alkalmazásokra is képes.

Ozlem Imece, a MasterCard dél-kelet európai Igazgatója elmondta: „A török bankok mindig is élen jártak a fizetési technológia innováció területén. A MasterCarddal együttműködésben ezen bankok voltak az elsők, akik bevezették Európában a virtuális-, valamint a társ-márka (co-brand) kártyákat. Most minden bizonnyal ők lesznek az elsők, akik bevezetik a MasterCard PayPass-t Európában. Nagy öröm számunkra, hogy a bevezetésen végzett munkájáért a Garanti Bankot tüntethetjük ki a MasterCard PayPass technológia úttörőinek járó díjával, és nagy várakozással tekintünk a MasterCard PayPass sikeres törökországi térnyerése elé.”


* 25 dollár alatti PayPass tranzakcióSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd