Connect with us

technokrata

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

Dotkom

Törökországban indítja útjára első érintés nélküli programját a MasterCard

A Starbucks és a Burger King üzletei is elfogadják a MasterCard PayPass kártyákat.

A MasterCard Worldwide bejelentette, hogy Európában elsőként a törökországi Garanti Bankkal közösen vezeti be MasterCard PayPass technológiát. 2006. július 20-tól a Garanti Bank 25.000 bankkártyát lát el MasterCard PayPass technológiával, melynek elfogadásáról már meg is állapodtak a Starbucks, a Burger King, valamint a Törökország legnagyobb mozi-hálózatát üzemeltető CineBonus vállalatokkal.

A MasterCard PayPass kényelmes, gyors és biztonságos alternatívát kínál a kisebb összegű tranzakciók lebonyolításához. A kártyabirtokosoknak így az alacsonyabb összegű vásárlásoknál nem kell aláírniuk a vásárlást igazoló bizonylatot, és arra sincs szükség, hogy a pénztáros a kártyaelfogadó terminálon áthúzva ellenőrizze a bankkártyát. A PayPass technológiával a MasterCard ügyfeleinek csak oda kell érinteniük a kártyát a leolvasóhoz, és már kész is a fizetés.

A bevezetés alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Javier Perez, a MasterCard Europe Elnöke kiemelte: „Vitathatatlan, hogy a érintés nélküli fizetés jelentős szerepet játszik majd Európa kereskedelmében, és a törökországi Garanti Bankkal közösen elindított PayPass program fontos előrelépés a gyors, kényelmes és biztonságos fizetési kultúra megteremtése felé Európában. Nagyon örülünk, hogy a MasterCard PayPass sikeres amerikai bevezetését követően a törökországi Starbucks, Burger King és Cinebonus is csatlakozik a programhoz. Az érintés nélküli fizetés forradalmi újítást jelent mind a kibocsátó bankok, mind a kereskedők számára, hiszen a PayPass nyújtotta fizetési módszer elég vonzó ahhoz, hogy érdemben megváltoztassa a vásárlói magatartást.”

A MasterCard adatai szerint a PayPass-t használók átlagosan 20 dollárt költenek egy-egy hitel-, vagy betéti kártyán végzett tranzakció során. Az adatokból az is kiderül, hogy a kártyabirtokosok 18%-kal gyakrabban veszik elő a plasztikot, ha az PayPass alkalmazásokra is képes.

Ozlem Imece, a MasterCard dél-kelet európai Igazgatója elmondta: „A török bankok mindig is élen jártak a fizetési technológia innováció területén. A MasterCarddal együttműködésben ezen bankok voltak az elsők, akik bevezették Európában a virtuális-, valamint a társ-márka (co-brand) kártyákat. Most minden bizonnyal ők lesznek az elsők, akik bevezetik a MasterCard PayPass-t Európában. Nagy öröm számunkra, hogy a bevezetésen végzett munkájáért a Garanti Bankot tüntethetjük ki a MasterCard PayPass technológia úttörőinek járó díjával, és nagy várakozással tekintünk a MasterCard PayPass sikeres törökországi térnyerése elé.”


* 25 dollár alatti PayPass tranzakcióSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek