Connect with us

technokrata

Konica Minolta: plusz bevételi forrás organikus fénykibocsátó diódákból

Dotkom

Konica Minolta: plusz bevételi forrás organikus fénykibocsátó diódákból

Konica Minolta új OLED fényforrása.

A Konica Minolta Holdings részesedése közel 6%-ot emelkedett pénteken, miután a precíziós fejlesztő műszerész részleg bejelentette az organikus fénykibocsátó dióda [Organic Light-Emitting Diode – OLED] technológia kifejlesztését, ami a jövőben plusz bevételi forrása lehet a cégnek.

A Konica Minolta szóvivője szerint a termék a következő üzleti évben, 2007-ben kerül piacra, és mint-egy 20 billió jen (175 millió $) többletbevételt fog eredményezni a következő üzleti években, egészen 2011 márciusáig.

A Konica Minolta mintegy 1 trillió jent forgalmaz évente, és az első olyan cég, amelyik képes ezt a terméket forgalomba hozni – mondta a szóvivő. Több cég is dolgozik ennek a terméknek a megvalósításán. A hírt először a Nihon Keizai Shimbun jelentette be és a Konica Minolta cég piaci részesedésének növekedését 7,7%-ra jelezte kora délelőtt. Délelőtt végére ez 5,6%-ra emelkedett és 1.451 jennél, 2%-kos növekedést jelentett a piacon.

Az OLED ígéretes technológiának tűnik a következő generációs síkképernyős kijelzőknél, karóráknál, mobiltelefonoknál, mert az OLED képernyő világos, szín-gazdag látványt nyújt nagyobb látószögnél, alacsony teljesítményfelvétel mellett.

A Konica Minolta szerint ez a technológia irodák, háztartások alternatív megvilágítására is kiválóan használható. Az új fényforrás 64 lumen/W erősségű fehér fényt bocsát ki, ami körülbelül a jelenlegi fénycső világítás névértékének felel meg. A szóvivő szerint az új fényforrás fényesség szintje – hasonlóan a fénycsövekéhez – 1.000 üzemóra után csökken csak a felére.

Az OLED fényforrást általában üvegbe építik be, de hajítható anyagba is behelyezhető, ezzel a hajlékony fényforrások fejlődése is lehetővé vált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő