Connect with us

technokrata

Két videovezérlő a notebookokban

Dotkom

Két videovezérlő a notebookokban

Az Nvidia áldását adta az Intel Centrino platformjának „SLI-sétésére”.

Egy, Vincent Lee-vel, a vállalat dél-kínai regionális értékesítési menedzserével készített interjú során kiderült, hogy az Intel és az Nvidia kicsit szorosabbra fűzte az őket összekötő szálakat, ami az AMD-Ati fejlemények tükrében nem meglepő. Habár a Gróf András által (is) alapított amerikai vállalat nem fontolgat felvásárlási terveket, nemrég a távol-keleti Nvidia egyetértésével kibővítette mobilplatformjának képességeit.

A kisebbik vállalat ugyanis áldását adta a két videovezérlőt egy rendszerbe kötni képes SLI technológia adoptálásához. Az első Intel chipkészlet, amiben a 3D-s teljesítmény megszállottjai már kiaknázhatják a két GPU képességeit, az i945GM/PM Express. Van azonban egy kis szépséghibája a dolognak: a platform nem rendelkezik két PCI-E x8/x16 csatolófelülettel. Ezért az SLI-t úgy lehet működőképessé tenni, hogy az egyik grafikus vezérlő a PCI-E x16-on keresztül, míg a másik a déli híd által használt PCI-E x4-en át csatlakozik.

Mindez azonban még nem elegendő a megfelelő driveres támogatottság nélkül. Az Nvidia közlése szerint Forceware meghajtóprogramja a 91.31-es verziótól kezdve támogatja a mobil SLI kialakítást. Kézzelfogható, boltban megvásárolható termék azonban egyelőre nincsen, ami a nemrég bejelentett lehetőségre építkezne.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd