Connect with us

technokrata

Intel mobilprocesszorok – árcsökkentés nincs, generációváltás van

Dotkom

Intel mobilprocesszorok – árcsökkentés nincs, generációváltás van

Nemrég bejelentette a chipgyártó gigász, hogy nem csökkenti Yonah kódnevű mobilprocesszorainak árát – habár a következő generációs lapkák már a „nyakunkon vannak”.

A Merom kódnévre hallgató Core 2 Duo processzorok első példányai még ebben a hónapban fel fognak bukkanni az új noteszgépekben, így az iskolakezdésre vásárolt számítógépek között már olyan notebookok is lesznek, amikben az Intel új generációs mobilprocesszora fog dolgozni. Ez relatíve gyors váltást jelent, hiszen az előző, a hordozható számítógépek területére a kétmagos kialakítást elhozó lapka (kódnevén Yonah) idén januárban debütált.

Általában egy új processzorváltozat megjelenése a régebbiek árcsökkenését szokta magával hozni, ám ez most nem így lesz, derült ki az Intel múlt heti bejelentéséből. Vincent Lee, a vállalat dél-kínai regionális értékesítési menedzsere közölte a nyilvánossággal, hogy a cég nem rendelkezik tervekkel egy árcsökkentést tekintve. Mindez azt jelenti, hogy amikor a ráncfelvarráson átesett Yonah (azaz a Merom) megjelenik, a két változat azonos órajelű változatai azonos áron lesznek kaphatók.

Ne felejtsük el, hogy a Core 2 Duo processzorok támogatják a korábbi CPU által használt platformot, így lecserélésük vagy a rájuk való átállás nem okoz gondot a notebookgyártóknak. Külső szemlélődő számára tehát nem is lesz nagy különbség az új generáció megjelenése között, ám az azonos ár minden bizonnyal azt fogja eredményezni, hogy a Yonah gyorsan ki fog kopni a kínálatból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő