Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel mobilprocesszorok – árcsökkentés nincs, generációváltás van

Dotkom

Intel mobilprocesszorok – árcsökkentés nincs, generációváltás van

Nemrég bejelentette a chipgyártó gigász, hogy nem csökkenti Yonah kódnevű mobilprocesszorainak árát – habár a következő generációs lapkák már a „nyakunkon vannak”.

A Merom kódnévre hallgató Core 2 Duo processzorok első példányai még ebben a hónapban fel fognak bukkanni az új noteszgépekben, így az iskolakezdésre vásárolt számítógépek között már olyan notebookok is lesznek, amikben az Intel új generációs mobilprocesszora fog dolgozni. Ez relatíve gyors váltást jelent, hiszen az előző, a hordozható számítógépek területére a kétmagos kialakítást elhozó lapka (kódnevén Yonah) idén januárban debütált.

Általában egy új processzorváltozat megjelenése a régebbiek árcsökkenését szokta magával hozni, ám ez most nem így lesz, derült ki az Intel múlt heti bejelentéséből. Vincent Lee, a vállalat dél-kínai regionális értékesítési menedzsere közölte a nyilvánossággal, hogy a cég nem rendelkezik tervekkel egy árcsökkentést tekintve. Mindez azt jelenti, hogy amikor a ráncfelvarráson átesett Yonah (azaz a Merom) megjelenik, a két változat azonos órajelű változatai azonos áron lesznek kaphatók.

Ne felejtsük el, hogy a Core 2 Duo processzorok támogatják a korábbi CPU által használt platformot, így lecserélésük vagy a rájuk való átállás nem okoz gondot a notebookgyártóknak. Külső szemlélődő számára tehát nem is lesz nagy különbség az új generáció megjelenése között, ám az azonos ár minden bizonnyal azt fogja eredményezni, hogy a Yonah gyorsan ki fog kopni a kínálatból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés