Connect with us

technokrata

Ingyenes új ETL funkciók az Oracle Database 10g-ben

Dotkom

Ingyenes új ETL funkciók az Oracle Database 10g-ben

Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g szoftver 2. verzióját.

Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g adatbázis-tervező, illetve ETL (Extraction, Transformation and Load, azaz adatkinyerési-átalakítási-betöltési) eszköz 2. verzióját, amellyel az ügyfelek a tervezéstől kezdve a rendszerbeállításon át egészen a karbantartásig felügyelhetik az adatok és metaadatok teljes életciklusát. Ez a legújabb verzió jelentős új képességekkel rendelkezik az adatminőség, az integráció és az adminisztrálás terén, aminek különösen azok a felhasználók örülnek majd, akik adatintegrációs projektek és üzleti intelligencia rendszerek (BI) gyors tervezéséhez, bevezetéséhez és felügyeletéhez keresnek egyszerűen használható és produktív eszközt.

Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g 2.-t tartalmazó új programcsomagokat is. A 10g R2 adatbázis-kezelő Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One kiadása egyaránt minden további költség nélkül, ingyenesen tartalmazza a Warehouse Builder 10g szoftver 2. változatának alapvető adatbázis-tervező és ETL-funkcióit.

„Az adatok mennyiségének, és a jobb minőségű rendszerek iránti igény növekedésével a szervezeteknek minden eddiginél nagyobb szükségük van olyan eszközökre, amelyekkel gyorsan tervezhetők az adatstruktúrák és hatékonyan integrálhatók a legkülönfélébb adattárakból származó adatok” – mondta Ray Roccaforte, az Oracle adattárházakért és üzletiintelligencia-platformokért felelős alelnöke. „Az Oracle Warehouse Builder 10g 2. változata jelentős befektetés az Oracle részéről az adatintegráció érdekében. Az új megoldás lényeges funkcióit minden további költség nélkül tartalmazó Oracle Database 10g adatbázis-kezelő megvásárlásával a legkisebbtől a legnagyobbig minden szervezet olyan minőségi információkká alakíthatja a nyers adatokat, amelyek maradéktalanul kielégítik a felhasználói igényeket.”

A szervezeteknek nemcsak kiváló minőségű információra van szükségük, hanem azokat olyan formátumban is kell tárolniuk, hogy a BI-alkalmazásokon és a döntéstámogató eszközökön belül az adatok kiválasztására, lefúrására, átalakítására, elemzésére és a nézetek elforgatására legyen lehetőség, és így az eredményt a megfelelő formátumban lehessen megjeleníteni. Az Oracle Warehouse Builder 10g 2. verziójával relációs és OLAP adatbázis-struktúrák egyaránt tervezhetők, így az adatok egyszerűen egy közös Oracle Database adatbázisbantárolhatók, a felhasználók ezekhez pedig az üzleti intelligencia eszközök (BI) széles körét vehetik igénybe, mint például az Oracle Business Intelligence Suite alkalmazásegyüttes vagy a táblázatkezelők.

A Warehouse Builder 10g 2. verziója mostantól a nem Oracle adatbáziskezelőkhöz is támogatást kínál, így a felhasználók dönthetnek az adatok végső tárolási helyéről. Az „Experts” egy új, egyedülálló funkció, amely révén a szervezetek saját fejlesztési szabványai és a legjobban bevált módszerei varázslóként ölthetnek testet, így a felhasználók széles köre – köztük a végfelhasználók – számára biztosít hozzáférést az Oracle Warehouse Builder deklaratív funkcióihoz.

Az új kiegészítők és illesztők széles körű ETL-funkciókat kínálnak
A fentiekben említettek csupán egy részét képezik az Oracle Database 10g adatbázis-kezelő 2. változatában kínált alapfunkcióknak. A mostantól kapható két új kiegészítő opció az Oracle Warehouse Builder 10g Release 2 alapfunkcióira épül. Ezen felül új illesztők is rendelkezésre állnak, amelyek megkönnyítik a különféle alkalmazási adattárakból származó adatok átalakítását.

Az Oracle Warehouse Builder megoldás Enterprise ETL-kiegészítője támogatja a vállalati adattárház-projekteknél gyakori sokféle környezetbe történő telepítést, így az ETL-folyamatok hatékonyabbakká és jobban méretezhetőbbekké válnak. A kiegészítés része egy új, nagymértékben interaktív származtatási és hatáselemző alkalmazás, felhasználók által definiálható objektumok és adatkapcsolatok, valamint a változó metaadatokra történő gyors reagálást elősegítő változtatásokat megvalósító eszköz (change propagator). Az Oracle Warehouse Builder Data Quality Option kiegészítése az adatprofil- és az adatszabályok készítését, az adattisztítást/automatikus javítást és az adatok auditálását egyetlen eszközben egyesítve átfogó és rendszerszerű adatminőség-felügyeletet biztosít.

Az új Oracle Warehouse Builder illesztőkkel a felhasználók gyorsan és egyszerűen kinyerhetik a szükséges információkat. Egyes esetekben arra is lehetőség van, hogy a vállalati ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) és vállalatirányítási (ERP) alkalmazásaik, mint például az Oracle E-Business Suite és az Oracle PeopleSoft Enterprise szolgáljanak adatok forrásául vagy éppen céljául. Az Oracle Warehouse Builder SAP-illesztőjét továbbfejlesztették, és most már támogatja az ABAP-on belüli változó helyettesítését, illetve az ABAP kód közvetlen telepítését és végrehajtását is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd