Connect with us

technokrata

Felszálló ágban a Montana

Dotkom

Felszálló ágban a Montana

Az informatikában tevékenykedő Montana féléves gyorsjelentésének tanúsága szerint az első negyedévben meglódult eredményekhez további növekedés társult a második negyedévben.

2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával – 32,6%-kal – növelte forgalmát. A növekedés a második negyedévben is folytatódott. A forgalom már június közepén túllépte a 2 millárd forintot, az félév végére a 2,25 milliárd forintot is elérte. A tavalyi évben elért 3,3 milliárdos forgalmat az idén már szeptemberben meghaladhatja a cégcsoport.

A Montana Zrt. mellett kiváló évet tudhat magáénak a cégcsoport adatvédelmi csapata. A Noreg Kft. tavalyi első féléves árbevételét – ötmillió forint híján – pontosan megkétszerezte.

A Montana eredményeinek folyamatos javulása igazolja a menedzsment stratégiáját, amely a saját fejlesztésű szoftvereit tartja figyelme középpontjában. A Microsoft alapú iratkezelők piacvezetője, a MonDoc System irat- és dokumentumkezelő egyre gyorsuló növekedést produkál. A szoftvert kifejlesztő csapat a cégcsoport második legjövedelmezőbb ágazatává nőtte ki magát. Idén már 15-re rúg azon cégek és intézmények száma, akik a Montanát hívták segítségül égető adminisztrációs terheik enyhítéseire.

Ezek a dokumentumkezelő projektek váltakozó nagyságúak. Elsősorban a cégméret, az adott ágazat dokumentumigénye, és az ügyfél saját magával szemben támasztott igénye alapján a 2 millió forintos dobozos verzió és a több tízmilliós komplex rendszer bevezetése alkotja a skála határait.

A tevékenységi körök közül a zászlóshajó továbbra is a Montana Quality rendszermérnökök munkája maradt. A szakértői csapatnak specialitása a hálózatok és rendszerek tervezése, építése. Montana Quality Support szolgáltatásuk a rendszerek biztonságos üzemeltetését szolgálja. Az eredmények azt mutatják, hogy a piac szereplői nagyra értékelik a szolgáltatások gyorsaságának és minőségének folyamatos fejlesztését. A mögöttünk hagyott időszakban ez a terület is kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhet.

A szoftverfejlesztés területén az Infovadász szövegbányász szoftver építése folyik. Erre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Az előrejelzések továbbra is komoly eredményeket mutatnak. A második félév hasonlóan jó eredménnyel kecsegtet. A Montana 2006 második felében az első félévet is meghaladó, kiugróan sikeres eredményt vár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd