Connect with us

technokrata

Felszálló ágban a Montana

Dotkom

Felszálló ágban a Montana

Az informatikában tevékenykedő Montana féléves gyorsjelentésének tanúsága szerint az első negyedévben meglódult eredményekhez további növekedés társult a második negyedévben.

2006 első negyedévében a Montana Zrt. a korábbi azonos időszakhoz képest közel egyharmadával – 32,6%-kal – növelte forgalmát. A növekedés a második negyedévben is folytatódott. A forgalom már június közepén túllépte a 2 millárd forintot, az félév végére a 2,25 milliárd forintot is elérte. A tavalyi évben elért 3,3 milliárdos forgalmat az idén már szeptemberben meghaladhatja a cégcsoport.

A Montana Zrt. mellett kiváló évet tudhat magáénak a cégcsoport adatvédelmi csapata. A Noreg Kft. tavalyi első féléves árbevételét – ötmillió forint híján – pontosan megkétszerezte.

A Montana eredményeinek folyamatos javulása igazolja a menedzsment stratégiáját, amely a saját fejlesztésű szoftvereit tartja figyelme középpontjában. A Microsoft alapú iratkezelők piacvezetője, a MonDoc System irat- és dokumentumkezelő egyre gyorsuló növekedést produkál. A szoftvert kifejlesztő csapat a cégcsoport második legjövedelmezőbb ágazatává nőtte ki magát. Idén már 15-re rúg azon cégek és intézmények száma, akik a Montanát hívták segítségül égető adminisztrációs terheik enyhítéseire.

Ezek a dokumentumkezelő projektek váltakozó nagyságúak. Elsősorban a cégméret, az adott ágazat dokumentumigénye, és az ügyfél saját magával szemben támasztott igénye alapján a 2 millió forintos dobozos verzió és a több tízmilliós komplex rendszer bevezetése alkotja a skála határait.

A tevékenységi körök közül a zászlóshajó továbbra is a Montana Quality rendszermérnökök munkája maradt. A szakértői csapatnak specialitása a hálózatok és rendszerek tervezése, építése. Montana Quality Support szolgáltatásuk a rendszerek biztonságos üzemeltetését szolgálja. Az eredmények azt mutatják, hogy a piac szereplői nagyra értékelik a szolgáltatások gyorsaságának és minőségének folyamatos fejlesztését. A mögöttünk hagyott időszakban ez a terület is kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhet.

A szoftverfejlesztés területén az Infovadász szövegbányász szoftver építése folyik. Erre a cég által vezetett konzorcium tavaly 400 millió forintot meghaladó K+F támogatást kapott. A Montana Zrt. az elmúlt évben nyolcszorosára, 400 millió forintra emelte alaptőkéjét, ezzel is elkötelezve magát az informatikai alkalmazások terén gyökeresen új lehetőségeket teremtő fejlesztés mellett.

Az előrejelzések továbbra is komoly eredményeket mutatnak. A második félév hasonlóan jó eredménnyel kecsegtet. A Montana 2006 második felében az első félévet is meghaladó, kiugróan sikeres eredményt vár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek