Connect with us

technokrata

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

Dotkom

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

A lopott hitelkártyákon levő pénz tisztára mosását nehezíti meg egy nemrég útjára bocsátott kezdeményezés.

Az észak-amerikai Iovation cég magukat a támadó PC-ket képes szűrni. A beazonosított csalók akárhányszor megváltoztathatják azonosítójukat, amíg ugyanazt a számítógépet használják csalásra, addig az Iovation-védett site-okra nem fognak tudni bejutni, állította Greg Pierson, a vállalat vezérigazgatója.

Jelenleg az internetes kaszinók, főként a kártyajátékot kínáló website-ok tartoznak az Iovation ügyfélkörébe. Az online póker ugyanis igen népszerűvé vált a lopott hitelkártyákkal való pénzmosásra. Ez többnyire a következőképp zajlik: a csaló létrehoz egy pókeres accountot a kártyatulajdonos nevében, majd számos másik játékossal játszik – „akik” szintén hozzá tartoznak. Természetesen a lopott hitelkártyáról hamar lefogy a pénz, a többi játékos mindig nyer – rövid időn belül tisztára is van mosva a lopott pénz.

Emellett azonban az internetes multiplayer játékok is hasznát veszik az Iovation szolgáltatásának. Itt is előfordul ugyanis, hogy lopott hitelkártyával vásárolnak virtuális javakat maguknak a csalók. A vállalat ezenkívül a pedofilok megfékezését is elképzelhetőnek tartja megoldásával; azoknak az oldalaknak is kínálják szolgáltatásukat, melyek kifejezetten gyerekek vagy tinédzserek számára nyújtanak tartalmakat.

Több száz account gyanús

Az Iovation kétféle eljárással azonosítja a gyanús számítógépeket. Először, amikor egy felhasználó regisztrál egy website-on, amely a cég szolgáltatását alkalmazza, a site egy rövid kódrészletet helyez el a becsatlakozott számítógépen. Ezt követően a vállalat monitorozza az erről a PC-ről a site felé irányuló forgalmat. Normál esetben maximum 2-3 accounttal rendelkezik egy felhasználó egy regisztrálást igénylő site-on – akinek több száz vagy ezer azonosítója van, az bizonyára rosszban sántikál, fejtegette Pierson.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy csalás történt, az azonosítókód révén megakadályozható, hogy az adott számítógéppel felcsatlakozhassanak a védett site-ra. Ugyan egy új PC beszerzésével megszüntethető ez a korlátozás, de ez mindenképp lelassítja a csalót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd