Connect with us

technokrata

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

Dotkom

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

A lopott hitelkártyákon levő pénz tisztára mosását nehezíti meg egy nemrég útjára bocsátott kezdeményezés.

Az észak-amerikai Iovation cég magukat a támadó PC-ket képes szűrni. A beazonosított csalók akárhányszor megváltoztathatják azonosítójukat, amíg ugyanazt a számítógépet használják csalásra, addig az Iovation-védett site-okra nem fognak tudni bejutni, állította Greg Pierson, a vállalat vezérigazgatója.

Jelenleg az internetes kaszinók, főként a kártyajátékot kínáló website-ok tartoznak az Iovation ügyfélkörébe. Az online póker ugyanis igen népszerűvé vált a lopott hitelkártyákkal való pénzmosásra. Ez többnyire a következőképp zajlik: a csaló létrehoz egy pókeres accountot a kártyatulajdonos nevében, majd számos másik játékossal játszik – „akik” szintén hozzá tartoznak. Természetesen a lopott hitelkártyáról hamar lefogy a pénz, a többi játékos mindig nyer – rövid időn belül tisztára is van mosva a lopott pénz.

Emellett azonban az internetes multiplayer játékok is hasznát veszik az Iovation szolgáltatásának. Itt is előfordul ugyanis, hogy lopott hitelkártyával vásárolnak virtuális javakat maguknak a csalók. A vállalat ezenkívül a pedofilok megfékezését is elképzelhetőnek tartja megoldásával; azoknak az oldalaknak is kínálják szolgáltatásukat, melyek kifejezetten gyerekek vagy tinédzserek számára nyújtanak tartalmakat.

Több száz account gyanús

Az Iovation kétféle eljárással azonosítja a gyanús számítógépeket. Először, amikor egy felhasználó regisztrál egy website-on, amely a cég szolgáltatását alkalmazza, a site egy rövid kódrészletet helyez el a becsatlakozott számítógépen. Ezt követően a vállalat monitorozza az erről a PC-ről a site felé irányuló forgalmat. Normál esetben maximum 2-3 accounttal rendelkezik egy felhasználó egy regisztrálást igénylő site-on – akinek több száz vagy ezer azonosítója van, az bizonyára rosszban sántikál, fejtegette Pierson.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy csalás történt, az azonosítókód révén megakadályozható, hogy az adott számítógéppel felcsatlakozhassanak a védett site-ra. Ugyan egy új PC beszerzésével megszüntethető ez a korlátozás, de ez mindenképp lelassítja a csalót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek