Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

Dotkom

Egy új szolgáltatás véget vet az internetes pénzmosásnak

A lopott hitelkártyákon levő pénz tisztára mosását nehezíti meg egy nemrég útjára bocsátott kezdeményezés.

Az észak-amerikai Iovation cég magukat a támadó PC-ket képes szűrni. A beazonosított csalók akárhányszor megváltoztathatják azonosítójukat, amíg ugyanazt a számítógépet használják csalásra, addig az Iovation-védett site-okra nem fognak tudni bejutni, állította Greg Pierson, a vállalat vezérigazgatója.

Jelenleg az internetes kaszinók, főként a kártyajátékot kínáló website-ok tartoznak az Iovation ügyfélkörébe. Az online póker ugyanis igen népszerűvé vált a lopott hitelkártyákkal való pénzmosásra. Ez többnyire a következőképp zajlik: a csaló létrehoz egy pókeres accountot a kártyatulajdonos nevében, majd számos másik játékossal játszik – „akik” szintén hozzá tartoznak. Természetesen a lopott hitelkártyáról hamar lefogy a pénz, a többi játékos mindig nyer – rövid időn belül tisztára is van mosva a lopott pénz.

Emellett azonban az internetes multiplayer játékok is hasznát veszik az Iovation szolgáltatásának. Itt is előfordul ugyanis, hogy lopott hitelkártyával vásárolnak virtuális javakat maguknak a csalók. A vállalat ezenkívül a pedofilok megfékezését is elképzelhetőnek tartja megoldásával; azoknak az oldalaknak is kínálják szolgáltatásukat, melyek kifejezetten gyerekek vagy tinédzserek számára nyújtanak tartalmakat.

Több száz account gyanús

Az Iovation kétféle eljárással azonosítja a gyanús számítógépeket. Először, amikor egy felhasználó regisztrál egy website-on, amely a cég szolgáltatását alkalmazza, a site egy rövid kódrészletet helyez el a becsatlakozott számítógépen. Ezt követően a vállalat monitorozza az erről a PC-ről a site felé irányuló forgalmat. Normál esetben maximum 2-3 accounttal rendelkezik egy felhasználó egy regisztrálást igénylő site-on – akinek több száz vagy ezer azonosítója van, az bizonyára rosszban sántikál, fejtegette Pierson.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy csalás történt, az azonosítókód révén megakadályozható, hogy az adott számítógéppel felcsatlakozhassanak a védett site-ra. Ugyan egy új PC beszerzésével megszüntethető ez a korlátozás, de ez mindenképp lelassítja a csalót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés