Connect with us

technokrata

Áramellátás hálózati kábelen – most switch csere nélkül is

Dotkom

Áramellátás hálózati kábelen – most switch csere nélkül is

A D-Link új Midspan switch-csel bővíti PoE kínálatát.

A D-Link egy a kis- és középvállalatok hálózatépítését jelentősen leegyszerűsítő új megoldást mutatott be. Az új Power over Ethernet Midspan switch ideális megoldást jelent azoknak az Ethernet hálózattal rendelkező vásárlóknak, akik a PoE technológia bevezetésén gondolkodnak, de ehhez nem szeretnék egyből lecserélni teljes hálózati infrastruktúrájukat. Ezzel teljessé válik a D-Link PoE kínálata, hiszen a Layer2-es és Layer3-as switch után a kisebb pénztárcájú vásárlók számára is elérhetővé válik a PoE technológia.

A Midspan switch a meglévő hálózati kapcsolók és a PoE képes eszközök között elhelyezkedve a 240V-os váltóáramot alacsony feszültségű egyenárammá alakítja, majd azt a meglévő hálózati kábeleken keresztül juttatja el az eszközökhöz, így jelentősen csökkenti a hálózatépítés költségét, illetve olyan helyeken is képes egyetlen kábelen keresztül áramellátást biztosítani, ahol az nem vagy csak nagy nehézséggel lenne kiépíthető.

„A D-Link folyamatosan igyekszik a piaci igényekre válaszolni termékkínálata fejlesztésével. A vállalati mobilitás terjedésével a PoE eszközök a jövőben gyors fejlődésre számíthatnak, azonban nem várható el minden cégtől, hogy meglévő switcheiket a nemrégiben bemutatott L3 vagy a közeljövőben bemutatásra kerülő L2 hálózati kapcsolóinkra cseréljék. Nekik fejlesztettük ki ezt a hiánypótló eszközt, hogy szükségleteiknek megfelelően folyamatosan vezethessék be a mobilitást jelentősen növelő technológiai újítást” – ismertette a technológia jövőjét Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője.

A DWL-P1012 12 802.3af Power over Ethernet (PoE) porttal rendelkezik, melyek egyenként legfeljebb 15.4 watt áramellátást képesek biztosítani. Ennek a PoE midspan-nek a meglévő hálózatba illesztésével jelentősen egyszerűsödik olyan eszközök telepítése és menedzsmentje, mint az IP telefonok, a hozzáférési pontok vagy az IP alapú kamerák.

Több DWL-1012 telepítésével egy központi áramforrás építhető ki a teljes LAN hálózat számára, így áramkimaradás esetén is egyetlen szünetmentes áramforrással biztosítható a hálózat folyamatos működése. A DWL-P1012 automatikusan felismeri, hogy a hálózati eszköz megfelel-e a 802.3af szabványnak – ha nem, akkor csak az adatokat továbbítja az Ethernet kábelen keresztül.

A DWL-P1012 weben keresztül menedzselhető, SNMP menedzsmentre is képes. Ezen felül a távoli elérésnek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető a portokon zajló forgalom, illetve korlátozható az áramellátás is.

A DWL-P1012 Midspan switch augusztustól Magyarországon is elérhető. Nettó végfelhasználói ára várhatóan 100.000 Ft alatt lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek