Connect with us

technokrata

Áramellátás hálózati kábelen – most switch csere nélkül is

Dotkom

Áramellátás hálózati kábelen – most switch csere nélkül is

A D-Link új Midspan switch-csel bővíti PoE kínálatát.

A D-Link egy a kis- és középvállalatok hálózatépítését jelentősen leegyszerűsítő új megoldást mutatott be. Az új Power over Ethernet Midspan switch ideális megoldást jelent azoknak az Ethernet hálózattal rendelkező vásárlóknak, akik a PoE technológia bevezetésén gondolkodnak, de ehhez nem szeretnék egyből lecserélni teljes hálózati infrastruktúrájukat. Ezzel teljessé válik a D-Link PoE kínálata, hiszen a Layer2-es és Layer3-as switch után a kisebb pénztárcájú vásárlók számára is elérhetővé válik a PoE technológia.

A Midspan switch a meglévő hálózati kapcsolók és a PoE képes eszközök között elhelyezkedve a 240V-os váltóáramot alacsony feszültségű egyenárammá alakítja, majd azt a meglévő hálózati kábeleken keresztül juttatja el az eszközökhöz, így jelentősen csökkenti a hálózatépítés költségét, illetve olyan helyeken is képes egyetlen kábelen keresztül áramellátást biztosítani, ahol az nem vagy csak nagy nehézséggel lenne kiépíthető.

„A D-Link folyamatosan igyekszik a piaci igényekre válaszolni termékkínálata fejlesztésével. A vállalati mobilitás terjedésével a PoE eszközök a jövőben gyors fejlődésre számíthatnak, azonban nem várható el minden cégtől, hogy meglévő switcheiket a nemrégiben bemutatott L3 vagy a közeljövőben bemutatásra kerülő L2 hálózati kapcsolóinkra cseréljék. Nekik fejlesztettük ki ezt a hiánypótló eszközt, hogy szükségleteiknek megfelelően folyamatosan vezethessék be a mobilitást jelentősen növelő technológiai újítást” – ismertette a technológia jövőjét Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője.

A DWL-P1012 12 802.3af Power over Ethernet (PoE) porttal rendelkezik, melyek egyenként legfeljebb 15.4 watt áramellátást képesek biztosítani. Ennek a PoE midspan-nek a meglévő hálózatba illesztésével jelentősen egyszerűsödik olyan eszközök telepítése és menedzsmentje, mint az IP telefonok, a hozzáférési pontok vagy az IP alapú kamerák.

Több DWL-1012 telepítésével egy központi áramforrás építhető ki a teljes LAN hálózat számára, így áramkimaradás esetén is egyetlen szünetmentes áramforrással biztosítható a hálózat folyamatos működése. A DWL-P1012 automatikusan felismeri, hogy a hálózati eszköz megfelel-e a 802.3af szabványnak – ha nem, akkor csak az adatokat továbbítja az Ethernet kábelen keresztül.

A DWL-P1012 weben keresztül menedzselhető, SNMP menedzsmentre is képes. Ezen felül a távoli elérésnek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető a portokon zajló forgalom, illetve korlátozható az áramellátás is.

A DWL-P1012 Midspan switch augusztustól Magyarországon is elérhető. Nettó végfelhasználói ára várhatóan 100.000 Ft alatt lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd