Connect with us

technokrata

A Symantec a bevételeket és a nyereséget tekintve szilárd első üzleti negyedévet zárt

Dotkom

A Symantec a bevételeket és a nyereséget tekintve szilárd első üzleti negyedévet zárt

Az eredményeket a nagy volumenű megállapodások és a szerteágazó üzleti modell alapozta meg

A Symantec Corporation nyilvánosságra hozta a 2007-es üzleti év 2006. június 30-ig tartó első negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele 1,26 milliárd dollár, a nem GAAP szerint számított 1,28 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 2 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó jövedelme 95 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 199 millió dolláros nettó jövedelmével szemben. Ez részvényenként 0,09 dolláros nettó jövedelmet jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 0,27 dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti nettó jövedelem az első pénzügyi negyedévben 248 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 311 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem 0,24 dollár, az előző év azonos negyedévében a részvényenkénti nettó jövedelem 0,25 dollár volt. A GAAP szerinti eredmények és a nem GAAP szerinti eredmények részletes összehasonlításához a csatolt összevont pénzügyi beszámoló nyújt segítséget.

„Az első negyedév eredményeit főként a Norton Internet Security, a Storage Foundation és a vállalati üzenetküldési megoldások nagyszámú értékesítése határozta meg, valamint a szolgáltatási csoportunk szilárd teljesítménye” – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Az eredményeink a szerteágazó üzleti modell, a különböző üzleti szektorokban betöltött vezető szerepünk, valamint a vállalatokkal és a felhasználókkal a világ minden táján kiépített hosszútávú kapcsolatunk értékeiről tanúskodnak. Nagyon büszke vagyok az eredményes csapatmunkánkra.”
Kiemelkedő üzleti események

A Symantec felhasználói üzletága a negyedév során az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 6 százalékos növekedést jelent. Az adatközpont menedzsment üzletág a teljes bevétel 27 százalékát adta, és éves szinten egyenletes teljesítményt mutat. A biztonsági és adatkezelési üzletág a teljes bevétel 38 százalékát tette ki, részesedése éves szinten 2 százalékos csökkenést mutat. A szolgáltatásokból származó bevétel az összbevétel 5 százalékát adta, ez éves szinten 18 százalékos növekedést jelent.

A nemzetközi piacról származó bevételek az első negyedévben a nem GAAP szerinti bevétel 50 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint öt százalékkal növekedtek. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye az összevont, nem GAAP szerinti számítás alapján 16 százalékos éves növekedéssel a teljes bevétel 14 százalékát tette ki. Az európai, a közel-keleti és az afrikai területről származott az összes bevétel 31 százaléka a negyedévben, itt egy százalékos volt a növekedés. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) egy százalékos volt a csökkenés. Az összes bevétel 55 százaléka származott innen.

A GAAP szerinti rövid- illetve hosszútávú halasztott bevételek értéke az első negyedévben 2,209 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti halasztott bevételek a 2006 június végén záródó negyedévben rekord értéket, 2,244 milliárd dollárt értek el. A 2005-ös év azonos negyedévéhez képest a nem GAAP szerinti halasztott bevételek 26 százalékkal növekedtek.

A szeptemberi negyedév előrejelzése
A 2006 szeptemberében véget érő negyedévre a GAAP szerinti bevétel 1,265 és 1,295 milliárd dollár közöttre becsülhető. A szeptemberi negyedév GAAP szerinti, részvényenkénti osztaléka várhatóan 0,11 és 0,12 dollár között lesz.

A szeptemberben véget érő negyedév nem GAAP szerinti bevétele 1,275 és 1,305 milliárd dollár között várható. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti osztalék 0,26 és 0,27 dollár között várható.

A 2007. pénzügyi év előrejelzése
A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti bevétele előreláthatólag 5,1 és 5,3 milliárd dollár között várható. A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti, részvényenkénti nettó osztaléka várhatóan 0,46 és 0,56 dollár között lesz.
A júniusi negyedévben bejelentett 1,5 milliárd dolláros vállalati tőke visszavásárlási program teljesítéséhez a Symantec a nem GAAP szerinti részvényenkénti osztalékot a 2007. üzleti évre 0,06 dollárra növeli. A nem GAAP szerinti várható bevétel 5,2 és 5,4 milliárd dollár között lesz. A nem GAAP szerinti, nettó részvényenkénti osztalék 1,06 és 1,16 dollár között lehet.

A negyedév kiemelkedő eseményei

  • A negyedév során a Symantec világszerte 280 szerződést kötött, ezek mindegyikének összege meghaladta a 300.000 dollárt, közülük hatvanháromnak az értéke meghaladta az egymillió dollárt.

  • A Symantec az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabított szerződéseket: Advocate Health Care, a legnagyobb, teljesen integrált nem üzleti célú egészségügyi szállító szervezet Chicago-i székhellyel, az USA első tíz szervezetének egyike. Best Buy Co. Inc., Észak-Amerika legnagyobb, felhasználói elektronikai eszközökre, személyi számítógépekre, szórakoztató szoftverekre és eszközökre specializálódott kiskereskedelmi lánca. Illionois állam Cook megyéje, ahol 5 millióan élnek, és ahol 129 önkormányzat működik, beleértve Chicago városát. CedarCrestone, vezető tanácsadó, hosting és menedzselt szolgáltatásokat nyújtó vállalat. TiVo Inc., digitális videórecorderek (DVR) számára hirdetési megoldások és televíziós szolgáltatások megtervezésével foglalkozó vállalat. Fujitsu Network Communications Inc., Észak-Amerika telekommunikációs, kábel- és drótnélküli szolgáltató cégeket lát el vezetékes és vezetéknélküli hálózati szolgáltatásokkal. NCR Corp., vezető globális technológiai vállalat, amely abban segít a vállalkozásoknak, hogy szorosabb kapcsolatot építhessenek ki ügyfeleikkel. Impac Cos., az egyik legnagyobb amerikai nem konform jelzáloghiteleket folyósító intézete. Sony Pictures Imageworks Inc., Oscar-díjas, korszakalkotó, digitális produkciós stúdió. Quixtar Inc., egyének számára lehetőséget biztosít, hogy saját vállalkozást építsenek ki hálózati marketinges és online értékesítése
  • A negyedév során a következő nemzetközi ügyfelekkel született megállapodás: Australian Stock Exchange Ltd., Ausztrália fő nemzeti értéktőzsdéje és piaci adat szolgáltatója. Hutchinson Telecommunications (Ausztrália) Ltd., vezető kommunikációs és multimédia szolgáltatásokat biztosít ausztrál felhasználók számára. Fabrica Nacional de Moneda y Timbre, Spanyolország nemzeti pénzverdéje. Jiangsu Mobile Communications, a China Mobile leányvállalata. Mahindra & Mahindra Ltd., indiai székhelyű konglomeráció, információs technológiákal, iparral és kereskedelemmel kapcsolatos szolgáltatásokkal, infrastrukturális fejlesztésekkel foglalkozik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek