Connect with us

technokrata

A McAfee 13 százalékos növekedést produkált éves szinten

Dotkom

A McAfee 13 százalékos növekedést produkált éves szinten

277 millió dollár a McAfee második negyedévi bevétele

A McAfee jelentése szerint könyvvizsgálat előtti előzetes nettó bevétele a 2006. június 30-ával lezárult második negyedévben 277 millió dollár volt. A vállalat nettó nyeresége 31 millió dollár volt, azaz 19 dollárcent részvényenként (GAAP).

Az eredmények előzetes számításokon alapulnak, lévén jelenleg folytatja a vállalat a korábban bejelentett részvényopció-juttatási gyakorlat vizsgálatát, és az ezzel kapcsolatos könyvelést, amelyek hatással lehetnek a második negyedév eredményeire. A vállalat valószínűsíti továbbá, hogy legalább egy, de inkább több korábbi időszak pénzügyi nyilatkozatait is újrafogalmazza.

A most közzétett eredmények nem tartalmazzák a vizsgálat miatt esetlegesen szükségessé váló módosításokat.

A McAfee fogyasztói bevételei 2 százalékkal nőttek a negyed év alatt, összesen 111 millió dollárra. Az online szolgáltatások bevétele 7 százalékkal nőtt, miközben a negyedévben 1,6 millió új előfizetőt regisztráltak, így az előfizetők száma mostanra több mint 20,8 millió. A cég 1,154 milliárd dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állománnyal birtokában zárta a negyedévet.

„A McAfee stabil második negyedévet zárt és a vállalkozás alapjául szolgáló mérleg alapelemei továbbra is erősek” – mondta George Samenuk, a McAfee vezérigazgatója.

„Továbbra is biztosítani fogjunk üzletmenetünk átláthatóságát, és elkötelezettek vagyunk afelé, hogy befektetőink nyomon követhessék a vállalat fejlődését. Cégünknek időszerű stratégiája van, és továbbra is építünk, vásárolunk, kapcsolatokat teremtünk és befektetünk, hogy fenntartsuk vezető és elsődleges szolgáltatói pozíciónkat a célpiacokon.”

Pénzügyi kilátások
A McAfee 2006 harmadik negyedévére várható 265 – 285 millió dolláros nettó árbevétele körülbelül 26 és 32 dollárcent közötti részvényenkénti pro forma nettó nyereséget jelent. Az egész 2006-os év tekintetében a cég 1,05 – 1,15 milliárd dolláros nettó bevételt vár, ami részvényenként 1,20 és 1,40 dollár közötti pro forma nyereséget jelent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek