Connect with us

technokrata

Kritikus hibák a Firefoxban

Dotkom

Kritikus hibák a Firefoxban

Még a múlt héten adta ki a Mozilla Tűzróka böngészőjének legújabb, nemrég felfedezett hibáktól mentes változatát.

Több biztonsági rést is felfedeztek a Firefoxban, melyek közül a legnagyobb veszélyt az a sebezhetőség jelentette, aminek révén a támadók akár az egész PC felett is átvehették az ellenőrzést. A Mozilla tájékoztatása szerint a legújabb 1.5.0.5-ös kiadás megszünteti ezeket a behatolási pontokat; emellett továbbfejlesztett stabilitással rendelkezik. A javítások egyébként a nyíltforrású böngészőbe épített frissítőmechanizmus révén is elérhetők. A fejlesztők minden érintett számára javasolják a legújabb változatra való mihamarabbi áttérést.

A dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia az adott hibák veszélyességét jelző ötfokozatú skáláján highly critical besorolással illette, azaz négyes szintű kockázatúnak minősítette a múlt héten ismertetett sebezhetőségeket.

Érdemes még megjegyezni, hogy a többi szoftverfejlesztőhöz hasonlóan a Mozilla sem biztosít már frissítéseket a régebbi fejlesztésű böngészőihez. Az 1.0.x-es vonalhoz utoljára áprilisban jött ki javítás, ekkor módosult a verziószám 1.0.8-ra; a kiadó azóta az 1.5.x-es szoftvereit ajánlja a felhasználóknak, ha biztonságban szeretnék tudni számítógépüket. Emellett dolgoznak a második generációs browseren is; a már bétaváltozat formájában létező szoftver olyan újdonságokkal rendelkezik majd, mint például a jelszóhalász pajzs (phishing shield), mely az online információlopás ellen hivatott megvédeni az internetezőt.

Habár sokan várják az alternatív böngészők legnépszerűbbikének következő kiadását, a rivális Microsoft sem ül a babérjain: Redmond időközben tovább folytatta munkálatait az Internet Explorer hetes változatán; mely szintén rendelkezni fog majd antiphishing képességekkel. A microsoftos browser előreláthatólag 2006 utolsó negyedévében jelenik majd meg.

A Firefox legújabb, magyar és angol nyelvű változata egyaránt letölthető Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd