Connect with us

technokrata

Az EDS 2006 második negyedéves eredményei

Dotkom

Az EDS 2006 második negyedéves eredményei

A pro forma részvényenkénti nyereség (EPS) 20 cent; 26 cent az adózás előtti részvényügylet és a teljesítményösztönzés céljával korlátozottan forgalomképes részvényegység költségei nélkül.

Az EDS közzétette 2006 második negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat 104 millió dollár, részvényenként 20 cent nyereséget ért el a tavalyi év második negyedévének 26 millió dolláros, vagy részvényenkénti 5 cent nyereségéhez képest. Az EDS pro forma második negyedéves nyeresége 107 millió dollár, részvényenként 20 cent 2005 azonos időszakának 27 millió dolláros, részvényenkénti 5 centes nyereségéhez képest.

A 2006. második negyedévi pro forma nettó nyereség és EPS nem tartalmazzák az 5 millió dollár értékű beszüntetett tevékenységekből származó adózás utáni veszteséget, és 4 millió dollár korábban realizált átszervezések költségeit.

A pro forma nyereség 136 dollár, részvényenként 26 cent, az adózás előtti részvényügylet költségei és a teljesítményösztönzés céljával korlátozottan forgalomképes részvények kibocsátásának költségei nélkül, az előző év azonos időszakának 54 millió dolláros, részvényenkénti 10 cent nyereségéhez képest

„Az EDS a második negyedévben újabb működési és pénzügyi eredményjavulást ért el” – mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója. „Pénzügyi mutatóink további javulására számítunk hatékonyságnövelő és Best Shore intézkedéseink megvalósulásával.”

„Több mint 15 milliárd dollár értékben aláírt szerződéseinkkel 2001 óta a legjobb félévet tudhatjuk magunk mögött. Az új üzletek növekvő száma több iparágat, szolgáltatást és földrajzi helyszínt foglalnak magukba, mely által az EDS biztos növekedési útra lépett” – mondta Jordan.

Az EDS 5,4 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket a második negyedévben, mely 103 százalékos növekedést jelent a korábbi év azonos időszakának 2,6 milliárd dollárjához képest. A negyedév legjelentősebb üzlete a Kraft Foods 1,6 milliárd dolláros szerződéskötése, valamint már meglévő ügyfeleinkkel, a Bank of Americaval kötött 700 millió dolláros és a Commonwealth Bank of Australiaval aláírt 350 millió dolláros új üzlet.

Az EDS megvásárolta az MphasiS BFL, egy indiai vezető alkalmazás és üzleti folyamat szolgáltató vállalat többségi tulajdonát. Az akvizíció az EDS szolgáltatási kapacitását erősíti az alkalmazások, valamint az üzleti folyamatkihelyezési szolgáltatások területén, különösen az ügyfélkapcsolat terén. Növeli a vállalat pozícióját a helyi pénzügyi szektorban, valamint megnégyszerezi az indiai EDS munkatársak számát 15 ezer főre.

Az EDS második negyedéves bevétele 5,19 milliárd dollár, mely 5 százalékos növekedést jelent (árfolyam, fluktuációs, akvizíciós és vagyonjog átszállási hatások nélkül), a tavalyi év azonos időszakának 5 milliárd dollárjához képest. A szabad cash-flow 362 millió dollár a második negyedévben, mely 244 millió dolláros javulást jelent az előző év második negyedévéhez viszonyítva.

Az EDS működési árrése a negyedévre vonatkozóan 3 százalék volt, ez 1,7 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest. A pro forma működési árrés 2,9 százalék volt, szemben az előző év hasonló időszakának 1,5 százalékával.

Második negyedévi eredmények földrajzi elhelyezkedés és piaci szegmensek szerint:

  • Amerika: az első negyedéves bevétel 2,37 milliárd dollár volt, 3 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakánál. A működési eredmény 364 millió dollár, 15 százalékkal nőtt.

  • EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió: a második negyedéves bevétel 1,60 milliárd dollár, 9 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakához képest. A működési eredmény 215 millió dollár, némileg kevesebb a korábbi 218 millió dollárhoz képest.
  • Ázsia, csendes-óceáni térség: a második negyedéves bevétel 8 százalékkal csökkent, 352 millió dollárra. A régió 39 millió dolláros működési eredményt tett közzé a negyedévre, amely azonos a tavalyi eredménnyel.
  • Egyesült Államok kormánya: a negyedéves bevétel 8 százalékkal nőtt, 789 millió dollárra. A negyedévre közzétett működési eredmény 122 millió dollárra nőtt, a tavalyi 90 millió dollárról.

Minden piaci szegmens összehasonlítása állandó árfolyamon történt, valamint nem tartalmazzák az adózás előtti részvényügylet költségeit és a teljesítményösztönzés céljával korlátozottan forgalomképes részvények kibocsátásának költségeit.

Aktuális előrejelzés 2006-ra

Az EDS 21-21,5 milliárd dollár teljes évre vonatkozó árbevételre számít a korábbi 20-20,5 milliárdhoz képest. Az aláírt szerződések értéke várhatóan 23-25 milliárd dollár. A pro forma EPS 0,83 és 0,93 cent között várható.

Előrejelzés a harmadik negyedévre:

  • Pro forma EPS 16-21 cent között;

  • 5,3 és 5,5 milliárd dollár közötti árbevétel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek