Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Electrolux és a Sharp együtt fejleszt és gyárt új, innovatív készülékeket

Dotkom

Az Electrolux és a Sharp együtt fejleszt és gyárt új, innovatív készülékeket

A Sharp és az Electrolux jelenleg több mint 100 millió dollár értékű üzletet bonyolít egymás közt, és várhatóan ez az érték növekedni fog.

Az Electrolux és a Sharp Corporation tavalyi bejelentését követően, miszerint a két vállalat együttműködésre lépett megkezdődött egy új, innovatív, közepes méretű, jegesedés-mentes hűtőszekrénycsalád fejlesztése. Ez a projekt a két vállalat között a fehéráruk terén kötött szélesebb körű stratégiai együttműködés része.

A hűtőszekrényprogram tavaly kezdődött, és kölcsönös információcserét, valamint know-how és piackutatási eredmények megosztását foglalja magába. A termékfejlesztés, illetve a technikai fejlesztés szempontjából a két vállalat feladat-megosztási struktúrát alakított ki a terméktervezés, -gyártás és a termékek értékelése terén.

Az első projekt hat különböző típusú környezetbarát, energiatakarékos, kis- és közepes méretű jegesedés-mentes hűtőszekrény közös fejlesztését foglalja magában. Az Electrolux és a Sharp saját termékeiket a marketing, a formatervezés és a szolgáltatások szempontjából fogja megkülönböztetni. A termékeket a Sharp thaiföldi gyárában fogják gyártani, bevezetésüket 2006 őszére tervezik.

A hűtőszekrények fejlesztése terén megvalósított együttműködéssel a két vállalat megteremtette az alapokat egymás erősségeinek további kihasználásához, és így a globális versenyképesség növeléséhez. A hosszú távú cél az, hogy a fogyasztóknak innovatív termékeket kínáljanak, és felgyorsítsák a készülékek piacra kerülési idejét.

Más termékkategóriák terén is számos projekt van folyamatban. Az együttműködéssel a két vállalat a beszerzési költségek csökkentésének lehetőségeit is keresi.

A Sharp és az Electrolux jelenleg több mint 100 millió dollár értékű üzletet bonyolít egymás közt, és várhatóan ez az érték növekedni fog.

„A két vállalatnak eltérő erősségei vannak” – mondja Katsuhiko Machida, a Sharp elnöke. „A Sharp a környezet és egészség szempontjából élenjáró technológiával rendelkezik, az Electrolux pedig a piackutatás és a termékfejlesztési folyamat terén vezető. Ez az összeállítás egyedülálló, és új, izgalmas megoldásokat fog eredményezni a legfontosabb termékcsoportok területén, mivel mindkét vállalat kiaknázza a másik erősségéből származó előnyöket.”

„Ez egy olyan kivételes együttműködési modell két vállalat között, ahol a felek részben versenytársak is” – mondja Hans Stråberg, az Electrolux elnök-vezérigazgatója. „Egyfajta nyitottságot alakítottunk ki a terméktervek és technológiák megosztásának bizonyos területein, amelynek előnyeit mindkét vállalat élvezheti. Az együttműködés egyértelműen összhangban van az Electrolux innovatív stratégiájával.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés