Connect with us

technokrata

Optikai gerinchálózatot épít ki az Albacomp 374 millió GVOP-s pénzből

Dotkom

Optikai gerinchálózatot épít ki az Albacomp 374 millió GVOP-s pénzből

Pukler Gábor, az Albacomp Zrt. vezérigazgatója és Csetneki Csaba, a Hortobágy-menti Térségfejlesztő Társulás elnöke, Újszentmargita polgármestere szélessávú internet infrastruktúra építéséről szóló szerződést írt alá, amelynek értelmében a nyílt közbeszerzési pályázaton nyertes Albacomp bruttó 374 millió forint értékben szélessávú Internet szolgáltatást biztosító informatikai fejlesztéseket hajt végre a Hortobágy-menti térségben.

Az Albacomp Zrt. nyerte a Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP 4.4.2) keretében kiírt, Hortobágy-menti Térségfejlesztő Társulását érintő, szélessávú elektronikus műsorelosztó és adatkommunikációs hálózat kiépítéséről szóló kétfordulós nyílt közbeszerzési pályázatot.

A vállalat az adott települések között 45 kilométer hosszúságban optikai gerinchálózat kialakítását, 70 kilométer helyi koaxiális kábelhálózat telepítését, valamint az optikai hálózat és a helyi hálózatok találkozásához 14 csatlakozási pont létrehozását végzi el – Újszentmargita Közösségi Háza központtal. A projekthez az Albacomp – a tervezésen, a megvalósításon és az engedélyeztetésen kívül – 5 évre szóló garanciát, rendszertámogatást és hibaelhárítást vállal.

Mivel a fejlesztéssel érintett öt település (Újszentmargita-Bödönhát, Folyás, Újtikos, Tiszagyulaháza, Tiszacsege) 3.600 ingatlana a Hortobágy szélén helyezkedik el, amely körzetben a tájvédelem különösen kiemelt szempont, az Albacomp a természet megóvására is kiemelt figyelmet fordít. A vállalat a Pantel Kft.-vel mint Internet-szolgáltatóval, a Best Kft.-vel mint nyomvonalépítővel tervezi megvalósítani a szerződésben foglalt feladatokat. A későbbi üzemeltetésre a tervek szerint a HHT´98 Kft. veszi át a rendszert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle