Connect with us

technokrata

Motorola TETRA rendszer épül Portugáliában

Dotkom

Motorola TETRA rendszer épül Portugáliában

A Motorola 65 éves tapasztalattal rendelkezik készenléti kommunikációs rendszerek kiépítésében.

A Motorola bejelentette, hogy a portugál kormány a Motorola Konzorciumot bízza meg a SIRESP-projekt (készenléti és biztonsági hálózatok integrált rendszere) megvalósításával, azaz a Portugál Belügyminisztérium országos TETRA rádióhálózatának kiépítésével.

A rendszer fejlesztésének első fázisa 2007 júniusában zárul le, a hálózat ekkor Lisszabont, Setubált és Madeirát köti össze, míg az országos lefedettség 2010-re várható. A SIRESP-projekt célja, hogy biztonságos hang- és adatátvitelt tegyen lehetővé a rendőrségi, tűzoltósági és sürgősségi szervezetek több mint 53.000 tagja számára, valamint a többi közbiztonsági és polgári védelmi alakulat között is.

A projekt megvalósítása során a Motorola feladata a hálózat tervezése, a technikai berendezések biztosítása és telepítése, valamint fenntartása lesz a 15 éves üzemeltetési periódusban. Antonio Costa, Portugália belügyminisztere ezzel kapcsolatban elmondta: „Azért esett a választásunk a Motorola Konzorciumra, mert átfogó, költséghatékony és biztonságos megoldást kínált. Belügyi szerveink végre teljes biztonsággal kommunikálhatnak majd egymás között.”

Manuel Toerres a Motorola képviseletében kiemelte, hogy a készenléti szervek esetében a hatékony működés kulcsa a megbízható, rugalmas és irányítható kommunikációs hálózat megléte. „A SIREPS Portugália összes belügyi szervének kommunikációját támogatni fogja. Büszkék vagyunk rá, hogy részt vehetünk ennek a rendszernek a megvalósításában.”

A Motorola immáron 65 éves tapasztalattal rendelkezik készenléti kommunikációs rendszerek kiépítésében, a vállalatnak jelenleg a világ 64 országában több mint 280 Tetra-szerződése van.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák