Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissítés nélkül is védő antivírus programok

Dotkom

Frissítés nélkül is védő antivírus programok

Az osztrák AV-Comparatives független tesztje az antivírus szoftverek proaktív vírusfelismerő képességét tesztelte. A három hónapja nem frissített vírusirtók versenyében győztest hirdettek.

A hagyományos, vírusleíró adatbázison alapuló védelem mellett egyre nagyobb figyelmet kap az antivírus rendszerek heurisztikus elemző képessége. Ez lehetővé teszi, hogy a szoftverek elfogják az új, még nem ismert kórokozókat abban a néhány órás időszakban is, ami egy új vírus felbukkanása és az ellenszerének kiadása között telik el. Így egy „intelligens” vírusirtó viselkedésük alapján képes elemezni a gyanús kódokat, és szükség esetén meg is állítja azokat.

Az AV-Comparatives legutóbbi összehasonlító tesztje a népszerű antivírus rendszereket ezért heurisztikus képességük alapján hasonlította össze. Ennek során a laboratórium munkatársai a három hónapja nem frissített vírusirtó szoftverekre azok számára ismeretlen kórokozókat engedtek.

Az eredmények az Eset által gyártott NOD32 antivírus rendszer heurisztikus képességét mutatják a legmeggyőzőbbnek. A szlovák vírusirtó az ismeretlen kórokozók 58%-át állította meg, míg ellenfelei többségének teljesítménye nem haladta meg a 30%-ot.

„A legjobb eredményeket mi értük el, de a NOD32 valódi hatékonysága és érzékelési aránya még ennél is magasabb. A rendszeresen frissített heurisztikus védelem jóval hatékonyabb az újfajta vírusok érzékelésében, mint a három hónapja nem frissített” – nyilatkozta az eredményekkel kapcsolatban Richard Marko, az ESET vezető szoftverfejlesztője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés