Connect with us

technokrata

Szlovákia elektronikus közbeszerzésre vált az IBM segítségével

Dotkom

Szlovákia elektronikus közbeszerzésre vált az IBM segítségével

Az elektronikus közbeszerzési megoldás lecsökkenti a közbeszerzések előkészítéséhez és lefolytatásához szükséges időt.

Szlovákia az új EU tagállamok közül elsőként elektronizálja közbeszerzési rendszerét. Az elektronikus állami tenderezésre kifejlesztett integrált rendszert az IBM építi ki.

A projekt része a Szlovák Köztársaság 2010-ig szóló Minerva nevű tervének, amelynek célja az ország versenyképességének további fejlesztése, a közigazgatás elektronizálása, és a tudásalapú gazdaság megteremtése.

Az elektronikus közbeszerzési megoldás lecsökkenti a közbeszerzések előkészítéséhez és lefolytatásához szükséges időt, valamint mérsékli az újrapályáztatáshoz kapcsolódó költségeket. A szlovák kormány a jövőben kizárólag elektronikusan fogadja el a beszállítói ajánlatokat. A cél a folyamat teljesen papírnélkülivé tétele. Ez az elektronikus eszköz – az EU irányelvekkel és az új helyi törvényekkel összhangban – sokkal átláthatóbbá teszi az áruk beszerzési folyamatát.

Az elektronikus pályáztatási rendszer a nemzeti és európai ügynökségek értesítésétől kezdve a pályázati dokumentáció internetes közzétételén, az ajánlatkéréseken és a kötelező ajánlatok beadásán keresztül egészen az ajánlatok értékeléséig támogatja majd a pályáztatási ciklust.

Az IBM által ajánlott megoldást már sikeresen megvalósították számos más európai országban, így például Portugáliában is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle