Connect with us

technokrata

A Mac számítógépek és az iPodok a legkelendőbb Apple-termékek

Dotkom

A Mac számítógépek és az iPodok a legkelendőbb Apple-termékek

Az Apple közzétette harmadik negyedéves eredményét.

Az Apple közzétette a 2006. pénzügyi év 2006. július 1-én záródó, harmadik negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 472 millió USD, azaz részvényenként 54 cent nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 320 millió USD, azaz részvényenként 37 cent nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 4,37 milliárd USD volt, mely szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 3,52 milliárd USD forgalomhoz képest; a bruttó árrés 30,3%-ra emelkedett az előző azonos időszakában kimutatott 29,7%-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 39%-át tették ki.

Az Apple a negyedévben 1.327.000 Mac számítógépet és 8.111.000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 12%-os, az MP3-lejátszók területén 32%-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

„Mac üzletágunk fejlődése nagy örömmel tölt el bennünket; különösen, hogy az újonnan értékesített Mac számítógépek 75 százaléka már az új Intel architektúrára épül“ – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. „Mindemellett az iPod továbbra is a piac 75 százalékát uralja az Egyesült Államokban; és nagy izgalommal várjuk készülő, új iPod termékeink fogadtatását.“

„Örömmel jelenthetjük be az Apple történelmének második legnagyobb forgalmú negyedévét, ami a forgalom 24, a részvényhozam 48%-os emelkedését hozta“ – mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák