Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyedülálló képzés pályakezdő fejlesztőknek

Dotkom

Egyedülálló képzés pályakezdő fejlesztőknek

.NET Iskola a Greptonnál.

A Grepton Informatikai Zrt. július elejétől – fejlesztői csapatának bővítése érdekében – intenzív képzést indított pályakezdő informatikusok számára a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával, .NET Iskola néven. A három hónapos kurzus megszervezését a cég munkaerő-toborzások során szerzett tapasztalatai indokolták, amely szerint kevés a gyakorlattal rendelkező fejlesztő. Szakmai tanfolyamával a Grepton azon tehetséges pályakezdők számára nyújt lehetőséget, akik a többéves szakmai tapasztalat hiányát az egyetemen tanultakkal és fogékonyságukkal ellensúlyozzák.

Fejlesztői csapatának bővítése érdekében a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával intenzív szakmai képzést szervezett informatikai pályakezdők számára a Grepton. A terveknek megfelelően a július elején (az államvizsgák után), 12 fővel indult .Net Iskola két hónap tantermi és egy hónap gyakorlati oktatást foglal magában. A támogató Microsoft Magyarország az előadásokhoz tapasztalt rendszermérnököt is biztosít.

Az előszűrés a Greptonhoz beküldött önéletrajzok alapján történt. A többszörös túljelentkezés miatt a pályázóknak – kétfordulós – felvételi vizsgán kellett számot adniuk tudásukról. A felvételi vizsgák írásbeli fordulója és azok kiértékelése június 2-án zárult. A próbatétel fejlesztői készséget, adatbázis programozási ismereteket és általános szakmai tájékozottságot mért fel. A feladatsort 36 jelentkező oldotta meg, akik közül 21 pályázó teljesítette sikeresen az első forduló elvárásait, így ők részt vehettek a felvételi vizsga második, vagyis szóbeli fordulóján.

„Az eddigi toborzásaink során szerzett tapasztalat azt mutatta, hogy gyakorlattal rendelkező fejlesztők nehezen találhatók a munkaerőpiacon. Ezzel párhuzamosan számos olyan pályakezdővel találkoztunk, akik a tapasztalat hiányát lelkesedésükkel és fogékonyságukkal ellensúlyozzák. Ezt felismerve döntöttünk úgy, hogy elindítjuk saját iskolánkat, ahol az intenzív képzés során átadjuk a pályakezdők számára azt a tudást, amivel a képzést követően projektjeink értékes munkatársaivá tudnak válni” – fogalmazott Juhász István, a Grepton Zrt. vezérigazgatója.

A Grepton 2006-os tervei megvalósításának fontos stratégiai elemei közé tartozik fejlesztői csapatának bővítése. Emellett a cég vezetősége a növekvő piaci igények kielégítésére változtatott fejlesztési módszertanán: a banki, az államigazgatási és közigazgatási területeken saját fejlesztésű termékeivel (például: ITMap, Archiware, MultiSigno) és egyedi fejlesztéseivel, fővállalkozóként kíván megjelenni.

A Grepton szerint az egyetemeken az elméleti képzést megkapják a diákok: szinte csukott szemmel tudnak válaszolni fogalmi kérdésekre, de konkrét gyakorlati példa esetén elbizonytalanodnak, és a legtöbbjük alkalmazni sem tudja a tanultakat. E hiányosságot kell pótolni a képzésük során.

A pályakezdő szakemberek toborzása több csatornán zajlott: a Műegyetemi Állásbörzén, plakátok kihelyezésével az egyetemeken, belső egyetemi levelezőlistákon keresztül, valamint állásportálon való hirdetés útján. A képzésre a Grepton székházában kerül sor.

A magyar piacon ez a „képzési forma” egyedülálló. Bár a multinacionális vállalatok gyakran küldik el újdonsült munkatársaikat belső konferenciákra, ám ott ők általában kizárólag a cég saját termékeivel, működésével, belső szabályaival és konvencióival ismerkedhetnek meg. A Grepton .Net Iskolában a fő hangsúly a korszerű szakmai (technológiai és módszertani) ismeretek gyakorlati szinten történő elsajátításán van.

„A pályázók számára az oktatás ingyenes, és az Iskola indulásától kezdve alkalmazásban állnak cégünknél. Terveink szerint a képzésből erős ´Junior Expert´ szakemberek lépnek majd ki az informatikai piacra, akik rövid időn belül az ´Expert´ szintet is képesek lesznek elérni” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az informatikai piac egyik meghatározó vállalataként a Grepton – a céget körülvevő piaci környezet hatására – újabb „szemeszterek” indulását tervezi, ahol más technológiák is középpontba kerülhetnek. Az újabb kurzusok feltételei adottak, hiszen a cégnek már rendelkezésre áll az infrastruktúra és a know-how.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés