Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel a cég felsővezetését érintő személyi változásokat jelentett be

Dotkom

Az Intel a cég felsővezetését érintő személyi változásokat jelentett be

Szerkezetjavítás.

Az Intel Corporation bejelentette, hogy a cég szerkezetének javítása, valamint a jobb és gyorsabb döntéshozatal megvalósítása érdekében személyi változásokat hajt végre a cég felső vezetésében. A cég bejelentette továbbá, hogy két felsővezető visszavonul.

„Az Intelnél idén áprilisban elkezdődött átfogó felülvizsgálat keretében górcső alá vettük a top menedzsment főbb területeit és szerkezetét, beleértve ebbe a nálunk „two in a box” co-manager megnevezéssel illetett gyakorlatot” (az Intelnél bizonyos menedzseri feladatokat két vezető párhuzamosan, társmenedzserként közel azonos jog- és felelősségi körrel lát el) – mondta el Paul Otellini, az Intel elnök- vezérigazgatója. „A ma bejelentett lépések segítik a döntéshozatali folyamat felgyorsítását, és lehetővé teszik, hogy új erőket vessünk be a kritikus területeken, így jómagam több időt fordíthatok a kulcsfontosságú stratégiai kérdésekre” – tette hozzá.

A változások az alábbi területeket érintik:
Az Intel Értékesítési és Marketing Csoportját (Sales and Marketing Group) az 50 éves alelnök, Sean Maloney vezeti majd, aki korábban a vállalat Mobilitás Csoportjának (Mobility Group) társmenedzsere volt. Maloney emellett mostantól az Intel értékesítési és marketing vezetője is lesz. A korábbi alelnök és a Digitális Otthon Csoport ügyvezetője (Digital Home Group), Donald MacDonald, a Marketing és Márka (Marketing and Brand) részleg alelnökeként közvetlenül Maloney irányítása alatt dolgozik majd tovább.

Az 53 éves alelnök, David Perlmutter a jövőben a Mobilitás Csoport ügyvezetőjeként tevékenykedik. A 43 éves Anand Chandrasekhar, szintén korábbi alelnök, az Értékesítési és Marketing Csoport (Sales and Marketing Group) társmenedzsere az újonnan létrehozott, alacsony energiafogyasztású Intel Architektúrán alapuló termékekkel és az ultramobil PC-kkel foglalkozó részleget vezeti majd, közvetlenül Perlmutter irányítása alatt.

Az 51 éves Eric Kim alelnök, aki korábban az Értékesítési és Marketing Csoport társmenedzsereként dolgozott, a Digitális Otthon Csoport (Digital Home Group) ügyvezetője lesz.

A 26 éve az Intelnél dolgozó veterán alelnök és a Csatorna Platform Csoport (Channel Platforms Group) ügyvezetője, William Siu, valamint az Intelnél 25 éve dolgozó Richard Wirt alelnök, a Szoftver és Megoldások Csoport (Software and Solutions Group) vezetője bejelentette visszavonulását. Mindkét vezető az év végéig marad az Intelnél annak érdekében, hogy a lehető leggördülékenyebben bonyolítsák le az irányításuk alá tartozó szervezeteknél az átállást. Siu közelgő visszavonulása miatt a Channel Platfrom Group közvetlenül Maloney irányítása alá tartozik majd a Sales and Marketing Group mellett. A Channel Platform Group ügyvezetőjét később nevezik meg.

Wirt év végi visszavonulását követően Renee James alelnök, a Software and Solutions Group társ- ügyvezetője irányítja majd a Csoport munkáját.

„Szeretném legőszintébb elismerésemet kifejezni Bill Siunak és Richard Wirtnek azért az értékes és elkötelezett munkáért és hozzáállásért, amit az Intelnél töltött hosszú évek alatt felmutattak” – folytatta Otellini. „Nagyon köszönjük nekik, és minden jót kívánunk a továbbiakra”.

A vezetést érintő változások azonnali hatállyal életbe lépnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés