Connect with us

technokrata

Az Electrolux iPodon keresi a jövő tervezőjét

Dotkom

Az Electrolux iPodon keresi a jövő tervezőjét

Az Electrolux iPodra letölthető kisfilmek segítségével hívja fel a figyelmet Design Laboratórium 2006 pályázatára.

Az Electrolux idén a Design Laboratórium 2006 nyílt pályázatán a legmodernebb technológiát, az iPodot használja a versenyzők meghívására. Apple iPodra tölthető le ugyanis az a két rövidfilm, amely arra bíztatja az alkotókat, hogy tervezzenek háztartási eszközöket 2016-ra, az egészséges étkezési szokásokat szem előtt tartva.

Az egyik kisfilmben Henrik Otto, az Electrolux nemzetközi design igazgatója mutatja be a verseny feladatát. A második film rövid interjúkat tartalmaz Electrolux dolgozókkal, többek között Sofia Rudbeck-kel, a fogyasztói termékek innovációjáért felelős project managerrel, aki arról beszél, hogy az Electrolux folyamatosan vizsgálja a felhasználók szokásait és termékfejlesztését a leendő fogyasztó életstílusára, attitűdjére, személyiségjegyeire alapozza.

A filmek készítésénél az Electrolux úgy döntött, el akar távolodni a fényűző, csillogó image-től és inkább egy letisztultabb, kevésbé hivalkodó vonalat képvisel, a gondoskodó, funkcionális design-t. A cél az volt, hogy egy olyan autentikus film készüljön, melyben független, dinamikus karakterek szólítják meg a pályázókat.

Mindkét film DOGMA stílusban készült, azaz kézikamerát használtak és gyors vágást, nem alkalmaztak sminkest, fodrászt, nem voltak bevilágítva a jelenetek. A filmek „független filmes” stílusban készültek az Electrolux főhadiszállásán, ahol a háttérben raktárak, folyosók vagy éppen a büfé látszik.

A filmek megtekinthetőek és letölthetőek az Electrolux Design Lab pályázat hivatalos honlapjáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák