Connect with us

technokrata

Koreában lesz a világ legnagyobb LCD központja

Dotkom

Koreában lesz a világ legnagyobb LCD központja

A szerződés alapján az S-LCD 2007 végére 1,9 milliárd amerikai dollár befektetését vállalja a nyolcadik generációs LCD-gyártósor megépítésére.

A Samsung Electronics és a Sony által létrehozott S-LCD Corporation vegyesvállalat, valamint a koreai Chungcheongnam-do tartomány a mai napon 1,9 milliárd dolláros befektetésről szóló memorandumot írt alá egy a Crystal Valley-ben létesítendő komplexum kapcsán. Chungcheongnam-do tartományi kormányzója Lee Wan Koo; Asan város polgármestere Kang Hee-bok; S-LCD vezérigazgatója Chang Wonkie és Hitomi Masatoshi pénzügyi igazgató együtt jelentették be a memorandum részleteit, amely alapján az S-LCD új befektetéseket és a helyi kormány által támogatott infrastruktúrát biztosít.

A szerződés alapján az S-LCD 2007 végére 1,9 milliárd amerikai dollár befektetését vállalja a nyolcadik generációs LCD-gyártósor megépítésére. A beruházók 2008-ra az éves eladást 2200 milliárd KRW-ra (dél koreai won) tervezik, és céljuk, hogy a tangjeongi Crystal Valley-t a világ legnagyobb LCD központjává fejlesszék.

Az S-LCD új befektetése hozzájárul a koreai display-üzlág fejlődéséhez, amely a Chungcheongnam-do tartomány négy stratégiai iparága közül az egyik pillért képezi. Az új központ várhatóan több mint 1.000 ember számára kínál munkalehetőséget a régióban.

A helyi kormány a beruházást különféle ösztönzésekkel támogatja. Egy új, négy sávos út is épül a tangjeongi komplexum és Asan városa között, valamint egy nyolcsávos autópálya építése is tervben van. Továbbá a helyi kormány egy 3.700 apartmanból álló tömböt építtet és a környezetvédelem érdekében is tesznek lépéseket. Ezen felül különféle lépések történnek annak érdekében is, hogy tovább javítsák a helyi oktatás színvonalát.

A tartományi kormány tisztviselője elmondta: „A teljes tangjeongi Crystal Valley komplexum a megállapodások szerint, 2015-re készül el. Addigra az éves eladás 30 milliárd dollár lesz 24 milliárd dolláros éves exporttal, valamint 50.000 embert foglalkoztató munkahelyekkel. A komplexum 860 milliárd KRW nemzeti adóval és 150 milliárd KRW helyi adóval járul hozzá az állami jövedelemhez. Ezek a projektek a jövőben is élénken folytatódnak majd.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle