Connect with us

Hirdetés

technokrata

Független elemzők ideálisnak tartják a Trend Micro KKV megoldását

Dotkom

Független elemzők ideálisnak tartják a Trend Micro KKV megoldását

A West Coast Labs nemrégiben közzétett összehasonlító felmérése szerint a Trend Micro „Worry-Free Security” programja az ideális megoldás a kis létszámú informatikai támogatással, vagy azzal egyáltalán nem rendelkező kisvállalkozások számára.

A Trend Micro bejelentette, hogy a West Coast Labs független szervezet az „Evaluating Client-Server SMB Solutions” című jelentésben megállapította, hogy a Trend Micro „Worry-Free Security” terméke, a Client Server Messaging Security for SMB 3.0 alacsony adminisztrációs költség mellett első osztályú védelmet kínál a kis létszámú informatikai támogatással, vagy azzal egyáltalán nem rendelkező kisvállalkozások számára.

A West Coast Labs egy független szervezet, amely biztonsági termékek tesztelésével, funkcióik és teljesítményük ellenőrzésével foglalkozik. Ez a szervezet fejlesztette ki a Checkmark tanúsítási rendszert is, amely a világ egyik legjelentősebb tanúsítási programjává vált. Jelen felmérésében a West Coast Labs három kis- és középvállalkozások számára tervezett megoldást hasonlított össze, ezek a Symantec Client Security 3.0 for Groupware, a McAfee Active AV Defense 8.0i és a Trend Micro Client Server Messaging Security for SMB 3.0. Az elemzésben azt tesztelték, hogy mennyire egyszerű a vizsgált megoldások használata és mennyire működnek automatikusan a víruskitöréseket követő megfigyelési, védelmi és helyreállítási funkciók.

A West Coast Labs minden terméket a következő kritériumok szerint osztályozott:

  • Használhatóság a telepítés, és a kezelhetőség terén;
  • A már ismert és megjósolhatatlan jövőbeli fenyegetések azonosítása és ellenük a megfelelő védelem biztosítása;
  • Hogyan működik a fertőzött rendszerek vírusmentesítése és helyreállítása automatikusan vagy minimális informatikai beavatkozással;
  • Hogyan azonosítják és értékelik a számítógépeket, amelyek egy rosszindulatú támadás esetén sérülékenyek lehetnek.

A West Coast Labs jelentésében kiemelte: „A tesztelés időpontjában egyedül a Trend Micro megoldása rendelkezik olyan beépített, automatikus funkciókkal, amelyekkel folyamatosan vizsgálja az új vírusokat és megelőzi azok további terjedését. Ezzel a módszerrel még a hagyományos vírusminta fájl megjelenése előtt azonosítani tudja azokat a számítógépeket, amelyek sérülékenyek lehetnek az új fenyegetésekkel szemben. Mivel a legtöbb kis- és középvállalkozás nem rendelkezik non-stop működő informatikai biztonsági csapattal, szükségük van egy egységes megoldásra, amely automatikus védelmi funkciói segítségével biztosíthatja üzletmenetük folytonosságát.”

A Trend Micro „Worry-Free Security” megoldása újszerű módon biztosítja a vállalkozások védelmét, amely 2005 novembere óta érhető el. A program használata nem igényel speciális szaktudást, mégis jelentősen csökkenti a vírusok, a férgek, a kémprogramok, a levélszemét, a trójai programok és az adatlopás elleni védekezésre fordított időt. Non-stop dolgozó virtuális IT biztonsági csapatként önműködő megfigyelést, helyreállítást és védelmet kínál a rosszindulatú fenyegetések ellen, így csökkenti az üzleti kockázatot is.

„Az elmúlt néhány negyedévben a Trend Micro „Worry-Free Security” megoldásai bizonyították eredményességüket a kis- és középvállalkozások körében. Az egyszerűen alkalmazható biztonsági megoldások lehetővé teszik, hogy a cégek az üzletmenetre összpontosítsanak az informatikai problémák helyett” – mondta Steve Quane, a Trend Micro kis – és középvállalkozási üzletágának igazgatója. „A Trend Micro „Worry-Free Security” kezdeményezésének sikerét bizonyítja az is, hogy a viszonteladói körében is népszerű, hiszen nem igényel adminisztrációt, és egyetlen integrált csomagban automatikus védelmet nyújt a megjósolhatatlan fenyegetések ellen” – tette hozzá Quane.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés