Connect with us

technokrata

Öttusa Európa-bajnokság az LG támogatásával

Dotkom

Öttusa Európa-bajnokság az LG támogatásával

2006. július 13-18.

Az LG Electronics Magyar Kft. csatlakozott az Öttusa Európa-bajnokság támogatásához. A Magyarországon nagy hagyományokkal és kimagasló eredményekkel rendelkező rangos sportág támogatásának az LG kiemelt jelentőséget tulajdonít. A cég hisz benne, hogy ezáltal hatékonyan hozzájárul az olimpiai, világ- és Európabajnok Vörös Zsuzsanna vezette női válogatottunk és a sokszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor mögött felsorakozó férfi versenyzők sikeres szerepléséhez, illetve a pekingi olimpiára való sikeres felkészüléséhez. A hazánkban július 13-18-ig megrendezésre kerülő Öttusa Európa-bajnokság sportolóink számára az olimpiai játékokra és a világbajnokságra való felkészülés fontos állomása.

Az LG ügyvezető igazgatója Alan S. Song reméli, hogy az Omszki-tó partján kialakított szabadtéri forgószínpadon hat nap alatt megszerezhető hat Európa-bajnoki cím közül olimpiai bajnokaink többet Magyarországon tartanak. Az LG bízik abban, hogy egy igazi versenyzőcentrikus Európa-bajnokságban lesz része a szurkolóknak, hiszen az öt versenyt először rendezik meg 150 méteres sugarú körön belül.

Az üzleti szféra szerepvállalása elengedhetetlen ilyen fokozottan költségigényes sportág esetében, az elért hazai és nemzetközi sikerek érdekében, valamint az utánpótlás folyamatos biztosításáért.

Az LG rendkívül fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ezért minden országban, ahol leányvállalattal rendelkezik kiemelt figyelmet fordít olyan események támogatására, amelyek az adott ország tradícióit, érdemeit segíthetik vagy éppen rászorulóit támogathatják. A cég Magyarországon számos kulturális- és sporteseményt támogat, adományokkal segít kórházat, illetve gyermekintézményt. Az LG 2001-2005 között a Magyar Atlétikai Szövetség fő szponzoraként egy sor országos és helyi atlétikai eseményt támogatott, elsősorban az ifjúsági és utánpótlás korcsoportban. Az LG az MLSZ főtámogatója is volt: globális programja keretében 2004-ben a társaság 2 évre szóló szponzorációs szerződést írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetséggel a magyar válogatott támogatására.

Alan S. Song mondta:
„Azért támogatjuk a magyar öttusát, mert az általunk korábban szponzorált sportágak között az egyik legkiemelkedőbb eredményekkel büszkélkedhet az olimpiai és világbajnoki sikereket tekintve egyaránt. Kollégáim megismertettek a sportág sajátosságaival és elmondták, hogy Balczó András, Fábián László, Mizsér Attila, Martinek János, napjainkban pedig Vörös Zsuzsa és Balogh Gábor folyamatosan a legmagasabb színvonalon képviselik az országot, sikereiknek köszönhetően pedig öttusa nagyhatalomként tartják számon Magyarországot.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek