Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Telekom Hozzáad támogatások

Dotkom

Magyar Telekom Hozzáad támogatások

Eredmények.

A Remény Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány 1.000.000 forintos támogatásban részesült, melyet az Országos Mentőszolgálat ózdi mentőállomása által használt életmentő felszerelések beszerzésére, korszerűsítésére fordítanak. A mentőállomás ellátási körzetébe 70 ezer ember tartozik. Az itt dolgozó mentősök mindent megtesznek a gyors, szakszerű ellátás érdekében, azonban az általuk használt eszközök elavultak és nem állnak megfelelő számban rendelkezésre. A támogatás lehetővé teszi, hogy új lélegeztetőgép, kimentő mellény, vákuum pumpa és újraélesztő gép segítse ezentúl a mentősök munkáját.

A Hópihe Gyermekalapítvány 2005-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy egészségügyi intézményeknek, mentőszervezeteknek nyújthasson hatékony segítséget. Az alapítvány „a Magyar Telekom Hozzáad” program keretében most 1.600.000 forint támogatást kapott, mellyel a Madarász utcai kórház koraszülött osztályát segítheti új inkubátorhoz.

Az Ózdi Kék Sirály Zenei Egyesület 470.000 forint adományban részesült, melyet hátrányos helyzetű gyerekek szociális és egészségügyi problémáinak kezelésére fordít. A programba 30 családot, azaz mintegy 150 főt szeretne bevonni. A program lényege, hogy az itt élő hátrányos helyzetű fiatalokban tudatosítsák a kitartás és a motiváció fontosságát, valamint a szűrővizsgálatok, felvilágosító előadások hatására a normális életvitel és az egészséges életmód is elérhetővé váljon a számukra. A program keretében júniusban kétnapos takarítási akciót is szerveznek városuk, lakóhelyük megszépítését célozva.

A Periféria Egyesület, a Nyíregyháza szegénynegyedében élő, többségében roma származású gyerekek, fiatalok esélyegyenlőségének növelésére indított programjához 1.000.000 forint támogatást kapott a vállalattól. Az egyesület célja a hátrányos helyzetben lévő roma fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése, szociokulturális hátrányának csökkentése különböző közösségi, fejlesztő, illetve felzárkoztató programokkal. Az óvodás és általános iskolás korúak számára egészségnevelés, fejlesztő játszóház, kommunikációs és drámapedagógiai csoportfoglalkozás, valamint nyári program szerepel az egyesület terveiben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés