Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Telekom: 2,5 millió forint az onkológiának

Dotkom

Magyar Telekom: 2,5 millió forint az onkológiának

Dr. Farkas Emil a Daganatok Sebészete Alapítvány kuratóriumának elnöke 2, 5 millió forintos adományt vett át Dr. Nagy Bálinttól a Magyar Telekom csoportkommunikációs igazgatójától. Az adományt az Országos Onkológiai Intézet számára sebészeti eszköz beszerzésére fordítják.

A Daganatok Sebészete Alapítvány 1996-ban jött létre az Országos Onkológiai Intézet Általános- és Mellkas-sebészeti Osztályán.

Az alapítvány céljai között szerepel az intézmény olyan eszközeinek és berendezéseinek fejlesztése, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a korszerű daganat-sebészeti munkához, s amelyek a társadalombiztosító révén nem szerezhetőek be.

Az elmúlt hat évben a Magyar Telekom közel 12 millió forint támogatást nyújtott az alapítványnak, többek között a műtétekhez szükséges kézi gamma-szondára, az azt kiegészítő detektor fejre és más, a gyors és hatékony beavatkozást segítő műszerekre, berendezésekre.

Jelenleg a 2,5 millió forintos adománnyal egy rádiófrekvenciás sebészeti vágókészülék megvásárlását támogatja a vállalat, amely elsősorban az egyre terjedő bőrrákok gyógyításában nyújthat a korábbiaknál hatékonyabb segítséget. Emellett egyéb, a bőrön illetve a bőr alatt elhelyezkedő daganatos sebészeti ellátást segíti, megakadályozza a daganat műtét közbeni szóródását, illetve a kedvezőbb esztétikai eredmény lehetőségét teremti meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés