Connect with us

technokrata

A Pointsec disztribútora a filter:max

Dotkom

A Pointsec disztribútora a filter:max

A Pointsec, a vezető mobileszköz titkosító cég a filter:max–ot választotta magyarországi disztribútorának.

A világ vezető notebook és asztali PC, PDA, okostelefon és hordozható adattároló titkosító cége, az ipari etalonnak tekintett Pointsec és a filter:max, az értéknövelt biztonsági disztribútor együttműködési megállapodást kötött. A Pointsec által minősített mérnökök a filter:max csapatában készen állnak a vállalatok, intézmények és viszonteladók segítésére a cégszintű titkosítási rendszerek bevezetéséhez.

A mai napon jelentette be a Pointsec, a piacvezető mobil eszköz titkosító vállalat és a filter:max, az egyik leggyorsabban fejlődő magyar IT-biztonsági értéknövelt disztribútor a köztük létrejött megállapodást. Az együttműködés keretében a filter:max notebook, asztali PC, PDA, okostelefon (smartphone) és hordozható tároló (USB pendrive, CD, DVD) titkosító megoldásokat szállít a Pointsec eszköztárából, továbbá telepítési, támogató szolgáltatásokat nyújt a többhónapos képzésen résztvett Pointsec minősített mérnökei segítségével.

Manapság az IT és biztonsági vezetők egyik legkomolyabb fejfájást okozó problémája a vállalattól fizikailag kikerülő eszközökön (notebookok, PDA-k, okostelefonok, pendrive-ok) tárolt információ védelme. Ezeket az eszközöket ugyanis meglehetősen gyakran hagyják vagy lopják el, miközben a rajtuk tárolt adatok értéke a sokszorosa lehet magának az eszköz értékének. A Pointsec segítségével ezeket az adatokat titkosítani lehet, így a bizalmasságuk megőrizhető. Lényeges jellemzője a megoldásoknak, hogy vállalati szintű menedzsment tartozik hozzájuk, így –többek között- akár a többezer klienses telepítés is központilag valósítható meg, illetve az esetlegesen elfelejtett jelszavak, el- vagy otthon hagyott smartcard-ok kezelése is megoldott.

„A Pointsec nemzetközi terjeszkedésének következő állomása Kelet-Közép Európa. Ennek részeként nagy örömömre szolgál, hogy Magyarországon a filter:max-szal dolgozhatunk együtt” – mondta Andreas Kümmerling, a Pointsec közép-kelet európai csatornamenedzsere. „A filter:max segítségével a Pointsec nem csak a piacvezető pozíciót célozza meg Magyarországon, hanem a régió gyors fejlődésének köszönhetően ténylegesen megjelenő bevételeket is várunk” – tette hozzá Kümmerling.

Nemes Dániel, a filter:max stratégiai igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy immár a Pointsec-et is partnereink között tudhatjuk. Mint az általunk képviselt összes gyártó esetében, most is alaposan megvizsgáltuk a piacon fellelhető összes számottevő terméket, és úgy találtuk, hogy a Pointsec megoldásai kiemelkednek a mezőnyből mind biztonság, mind menedzselhetőség tekintetében. A Pointsec egy jelenleg még kisebb, de igen dinamikusan fejlődő piac világszintű vezetőjeként bír azzal a tudással és tőkeerővel, hogy támogassa a termékek további fejlesztését és a magyar piaci bevezetését. Ennek megfelelően hamarosan az eszközök magyar nyelvi verzióival jelentkezünk”.

Böröcz Gergely, a filter:max ügyvezetője hozzátette: „Még a bejelentés előtt megszondáztuk a piacot, és jelentős érdeklődést tapasztaltunk a megoldás iránt. Ahogy az érdeklődés konkrét igényként jelentkezik, mi készen állunk arra, hogy komplett megoldást nyújtsunk a felhasználók és partnereink számára.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek