Connect with us

technokrata

HP OpenView vezető kategóriában

Dotkom

HP OpenView vezető kategóriában

A Gartner az IT-eseménykorrelációs és elemző megoldásokat osztályozó mátrix „vezető” kategóriájába sorolta a HP OpenView szoftvereket.

A HP nem rég tett bejelentése szerint a Gartner Inc. ágazati elemzőcég a vezető kategóriába sorolta a HP OpenView felügyeleti szoftvereket az eseménykorrelációs és elemző megoldások piacát értékelő tanulmányában .(1)

A Gartner szerint a „vezetők” csoportjába tartozó szállítók jó teljesítményt nyújtanak, határozott piaci jövőképpel rendelkeznek és vezető pozíciójuk megőrzése érdekében aktívan munkálkodnak új kompetenciák kiépítésén.

Az eseménykorrelációs és -elemző megoldások piacának vezető vállalatai kiterjedt, elégedett ügyfélkörrel és nagyfokú piaci ismertséggel rendelkeznek. Méretrugalmas, hibatűrő alkalmazásokat szállítanak, és stabil stratégiai jövőkép alapján elégítik ki a mind összetettebb nagyvállalati követelményeket az események üzleti hatás szerinti leképezése és fontossági sorrendbe állítása, valamint az eseménytől az incidensig, illetve a problémamegoldásig tartó folyamat optimalizálása – azon belül is a service desk eszközök integrálása – terén.(1)

„HP OpenView szoftverekkel hatékonyabban lehet mozgósítani az informatikusokat, hiszen a szakemberek mindig az üzleti szolgáltatásokra legnagyobb hatást gyakorló eseményekre koncentrálhatnak” – mutatott rá Todd DeLaughter, a HP OpenView üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A megoldás kidolgozásakor az ügyféligények kielégítése és a felügyeleti szoftverek fejlesztése terén felhalmozott másfél évtizedes tapasztalatunkra támaszkodtunk.”

A HP OpenView Operations a HP heterogén nagyvállalati IT-környezetekhez szánt konszolidált eseménykezelő és teljesítménymenedzselő megoldásait fogja össze. Szolgáltatásorientált működési szemlélettel támogatja az ügyfelek főbb üzleti folyamatait, és segít azonosítani a komplex infrastruktúrák problémáit annak érdekében, hogy az IT gyorsabban el tudja hárítani a hibákat. A HP átfogó megoldása mind a felhasználó vállalat, mind pedig a partnerek által nyújtott szolgáltatásokat lefedi.

A Magic Quadrant mátrix
A Magic Quadrant mátrix a Gartner Inc. 2006-ben bejegyzett, szerzői jog által védett szellemi terméke, amelyre itt engedéllyel történik utalás. A mátrix a vizsgált piaci szegmens adott időszakra vonatkozó elemzési eredményeit ábrázolja grafikus formában. Azt tükrözi, hogy a Gartner elemzése alapján bizonyos szállítók milyen mértékben felelnek meg az adott piac Gartner által meghatározott feltételeinek. A Gartner a Magic Quadrant mátrixban bemutatott egyetlen szállítót, terméket vagy szolgáltatást sem kíván ezáltal támogatni vagy népszerűsíteni, és nem ad olyan értelmű tanácsot sem a műszaki felhasználóknak, hogy csak a „piacvezető” kategóriába sorolt szállítóktól vásároljanak. A mátrix kizárólag piackutatási eszközként szolgál, nem célja az üzleti döntésekben való útmutatás. A Gartner a piackutatási eredményeket illetően teljes mértékben kizár mindennemű kifejezett vagy beleértett szavatosságot, beleértve a forgalmazhatóságra, illetve az adott célra való alkalmasságot is.


(1) Gartner, Az informatikai eseménykorrelációs és -elemző megoldások mátrixa, 2006 (Magic Quadrant for IT Event Correlation and Analysis, 2006), D. Curtis, W. Cappelli és D. Williams, 2006. június 13.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle