Connect with us

technokrata

Az Euronet Cisco megoldásokkal reagál a hálózatbiztonsági elvárásokra

Dotkom

Az Euronet Cisco megoldásokkal reagál a hálózatbiztonsági elvárásokra

Az Euronet a Cisco megoldásával építi ki a legújabb biztonsági követelményeknek megfelelő rendszerét.

Az Euronet a Cisco IDS / MARS hálózatbiztonsági megoldásával korszerűsíti informatikai hálózatát, a legújabb nemzetközi biztonsági követelmények teljesítése érdekében. Minderre a globális szolgáltató cég közelmúltban megkezdett átfogó fejlesztéseinek keretében kerül sor, amely kiterjed a teljes behatolás-védelemre és a hálózatbiztonsági eszközök által generált naplók ellenőrzésére.

Az Euronet biztonságos banki, kereskedelmi és mobiltelefóniás elektronikus tranzakciókra specializálódott globális szolgáltató. Tranzakcióit ATM bankautomatákon, eladáshelyi terminálokon, vezeték nélküli eszközökön és az Interneten keresztül bonyolítja. Tevékenysége kiterjed az Egyesült Államok, Európa és az ázsiai térség 22 országára. A vállalat üzemelteti a legnagyobb független európai ATM bankautomata hálózatot, amelynek globális IT központja 19 munkatárssal Budapesten működik.

A kártyatársaságok – köztük a Visa – egyre szigorúbb hálózatbiztonsági elvárásokat támasztanak a bankkártya elfogadó partnerek felé. A pénzügyi szolgáltatások és tranzakciók biztonságának szavatolása különösen fontos az Euronet számára. A folyamatosan a legmagasabb technikai színvonalon tartott rendszer elengedhetetlen a piacvezető pozíció és a vevői bizalom megtartásához.

A MARS a „Monitoring, Analysis and Response System” rövidítése, azaz egy olyan nagyteljesítményű intelligens célberendezést jelöl, amely képes a hálózatbiztonsággal kapcsolatos események megfigyelésére, elemzésére, valamint veszély észlelése esetén annak elhárításához szükséges válaszintézkedés megtételére. Az általánosan ismert – hálózatbiztonsági információk menedzsmentjével foglalkozó – rendszereknél sokkal hatékonyabban képes a hálózati eszközökből özönlő nagy mennyiségű eseményinformáció feldolgozására, és az összefüggések központi kiértékelésére. Az Euronet 14 európai leányvállalatát is beleértve több mint 40 eszközt telepít a projekt során.

A fejlesztés elismeréseképpen az Euronet és a projekt megvalósításában közreműködő S&T Magyarország Kft. vehették át a Cisco nyolcadik alkalommal átadott Navigátor díját. A díjjal a Cisco azon ügyfeleinek a tevékenységét ismeri el, amelyek a technológiai innovációban rejlő lehetőségeket egyesítik a hatékonysági és gazdaságossági szempontokkal.

„Az Euronet vezető szerepet tölt be a biztonságos elektronikus pénzügyi tranzakciók nemzetközi piacán. A cég EMEA, ázsiai és csendes-óceáni, valamint USA régiót kiszolgáló Informatikai Központja Budapesten található, amely közvetlen, valósidejű számítógépes kapcsolatban áll a régió 50 bankjának és a főbb nemzetközi kártyatársaságoknak (Visa, MasterCard, Amex) központi számítógéprendszerével, valamint 15 mobilszolgáltató rendszerével is. Az Euronet a regionális központ, valamint az egyes országokban működő helyi operációinak segítségével széleskörű ATM és POS üzemeltetési, kártyamenedzsment, valamint nemzetközi kártyatársaságok felé történő úgynevezett „gateway” szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére. Kiemelt szerepet jelent a cég informatikai életében a magas szintű biztonsági rendszerek alkalmazása, amelyek támogatják a centralizált operációt. Az IDS – MARS technológia alkalmazása biztosítja cégünk növekvő hálózatának folyamatos ellenőrzését és menedzsmentjét minimális erőforrás bevonásával”– mondta Tomsó György, az Euronet Worldwide informatikai igazgatója, aki a hálózatbiztonsági projekt tervezett ázsiai továbbvitelét is irányítani fogja.

A projekt előkészítését, a telepítést megelőző átfogó tesztelést és a megvalósítását az S&T Magyarország Kft., a Cisco Gold minősítésű partnere végezte. Szabó Péter, az S&T Magyarország IT Biztonsági Csoportvezetője szerint a tervezés és a megvalósítás során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a MARS megoldást olyan hálózati környezetbe kellett integrálni, amely több európai országra is kiterjed. Így például kezelni kellett az alhálózatok egyedi műszaki megoldásait és jellemzőit, valamint a WAN sávszélesség kímélése érdekében minimalizálni kellett a központi konzol és az egyes országok között átmenő napló forgalmat, miközben a biztonsági elemzések körét természetesen nem lehetett szűkíteni. A nagy területi kiterjedés miatt kritikus szempont volt egy olyan központosított menedzsment felület kialakítása, amiről valamennyi a rendszer üzemeltetésével kapcsolatos műveletet el lehet végezni, drága és lassú helyszíni beavatkozás nélkül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle