Connect with us

technokrata

Kritikus fontosságú frissítést kap a Windows és az Office

Dotkom

Kritikus fontosságú frissítést kap a Windows és az Office

Hamarosan itt a hónap második keddje, ami a Microsoft operációs rendszert használók számára patch-elést jelent.

A Microsoft arról számolt be, hogy a jövő hét kedden kibocsátani tervezett patch-csomag három Windows és négy Office sebezhetőséget iktat ki, melyek közül legalább egy-egy kritikus besorolású (lesz). Amint arról mi is írtunk, az elmúlt egy hónapban három új hibát is felfedeztek az Excelben, ám azt nem közölte Redmond, hogy ezek javításai megjelennek-e kedden.

Ennél részletesebben – szokás szerint – nem tájékoztatta a nyilvánosságot a szoftverfejlesztő a várható frissítésekről. Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Természetesen a patch-(ek)ről részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista

Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle