Connect with us

technokrata

Egyre több veszély leselkedik ránk az Interneten

Dotkom

Egyre több veszély leselkedik ránk az Interneten

A McAfee a rosszindulatú programok növekedésében jelentős mérföldkő elérését jelezte.

A McAfee Avert Labs, amely 2004 szeptemberében vette fel a százezredik veszélyes programot adatbázisába, ezen a héten jelentette be hivatalosan a kétszázezredik fenyegetés regisztrálását – ezzel a fenyegetések számának megkétszereződéséhez (a 2004. szeptemberi mennyiséghez képest) szükséges idő 60 százalékos csökkenést mutat.

„Figyelemreméltó, hogy míg 18 évre volt szükség ahhoz, hogy adatbázisunk elérje a százezredik rosszindulatú fenyegetést, addig csupán két év alatt megkétszereződött ezek száma” – mondja Stuart McClure, a McAfee kutatás és fenyegetések globális részlegének vezető elnökhelyettese. „Bár a biztonsággal kapcsolatos tudatosság növekszik, a hackerek és a rosszindulatú kódok alkotói minden korábbinál gyorsabban állítják elő a fenyegetéseket, napi szinten körülbelül 200 százalékkal többet, mint két évvel ezelőtt.”

Míg továbbra is a botok állnak az első helyen ezen drámai növekedése mögött, szorosan felzárkóztak mögéjük az exploitok és a letöltő programok. A 2004-ben a fenyegetések nagy százalékát kitevő e-mailes fenyegetések jelentősen kisebb növekedést mutattak az elmúlt két év során a rosszindulatú programok egyéb típusaival összehasonlítva.

A McAfee 27 340 új fenyegetést vett fel adatbázisába 2004-ben. 2005-ben további 56 880 került be. 2006. január 1-je óta a vállalat körülbelül 32 000 új fenyegetést regisztrált adatbázisába, így az új fenyegetések száma jó eséllyel eléri a 60 000-et az év végére. Jelen tendenciát figyelembe véve a McAfee a négyszázezredik fenyegetés beazonosítására számít kevesebb, mint két éven belül. A McAfee a védelem biztosítása érdekében mind a vállalatoknak, mind az egyéni felhasználóknak azt javasolja, hogy folyamatosan telepítsék a legújabb vírusminta file-okat és patch-eket, valamint hogy a támadások észlelése és kivédése során többszintű megközelítést alkalmazzanak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek