Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cselekvési terv az információs társadalom fejlesztésére

Dotkom

Cselekvési terv az információs társadalom fejlesztésére

Magyarország i2010 Workshop.

2006. július 21-én kerül sor az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által életre hívott „Magyarország i2010” workshopra, ahol a gazdasági élet prominens személyiségei az új kormány szakmai vezetőinek bevonásával dolgoznak ki cselekvési tervet az információs társadalom és tudás-intenzív gazdaság fejlesztése érdekében.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének kezdeményezésére és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közreműködésével létrejövő workshop célja, hogy megteremtse azt a közös kiindulópontot, amelyek a gazdaságpolitikai irányok meghatározásában és a fejlesztési források allokálásában alapként szolgálhatnak, valamint hogy feltérképezze a gazdasági fejlesztés helyzetét és lehetőségeit az ikt fogyasztás és ágazat tekintetében.

A workshop elsődleges célja, hogy meghatározza az IKT szektort érintő és szükséges nemzetgazdasági, kormányzati, társadalmi és ágazati feladatköröket, valamint a következő 4 év fejlesztési irányvonalait. A workshop feladatának tekinti, hogy a korábban már több fórumon megfogalmazott és hangoztatott általános jelmondatok helyett olyan konkrét programpontokat és csapásirányokat fogalmazzon meg, amelyek operatív kiindulási pontot és javaslattervet tartalmaznak.

A magyarországi infokommunikáció jelenlegi helyzetének meghatározásánál az IVSZ Iparpolitikai Ajánlása, az ITTK 2005. évi jelentésére (KÉK Notesz) támaszkodnak a szakemberek. A workshop célja ezúttal nem elsősorban a jelenlegi problémák feltárása, hanem az azokra adott válaszok közös keresése. A workshop témái között szerepel a magyar IKT piac helyzetjelentése – mi az IKT szerepe a növekedésben, hol tart e tekintetben, Magyarország 2006-ban. Az előadók segítségével felvázoljuk, hogy hová szeretnének eljutni a következő négy évben; hogy mi lehet az IKT jelentősége a magyar nemzetgazdaság szempontjából.

A workshop bemutatja az ágazat lehetőségeit, ezen belül a II. Nemzeti Fejlesztési Terv részeként a tudásalapú gazdaság fejlesztésének jelentőségét; milyen beruházási és fejlesztési lehetőségei vannak az IKT ágazatnak, ehhez milyen költségvetési lehetőségek adottak. A workshop arra is keresi a választ, hogy a VEGOP adta lehetőségek miként befolyásolják a belső fogyasztást és az IKT eszközök felhasználást. Szó esik majd a szektor munkaerőpiacra gyakorolt hatékonysági és termelékenységi hatásáról, exporttermelő és erősítő, belföldi kereslet növelő szerepéről is.

A piac és a kormány prominens személyiségei beszélnek a hozzáférés lehetőségeiről, a szélessáv szükségességéről, a szabályozás meglévő kereteiről, a közháló bővítésének szükségességéről, az elektronikus közigazgatás és kereskedelem teljes kialakításának fontosságáról, valamint a digitális írástudás és a megosztottság leküzdésének jelentőségéről. A szakértők által közösen kidolgozott javaslattervek és rövidtávú programok a workshop után összegezésre kerülnek, amit a kormányzat kap kézhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés