Connect with us

technokrata

Ron Hovsepian a Novell elnök-vezérigazgatói székében

Dotkom

Ron Hovsepian a Novell elnök-vezérigazgatói székében

A vezetőváltás bejelentését a New York-i tőzsde pozitívan fogadta, a Novell-papírok értéke már a bejelentés napján 9 százalékkal emelkedett.

A Novell Inc. igazgatótanácsa a jelenlegi elnököt, a 45 éves Ronald W. Hovsepiant választotta a vállalat elnök-vezérigazgatójává. Hovsepian 2005 októbere óta a Novell elnöke és operatív igazgatója, és 2006. június 21-e óta látja el a vállalat vezérigazgatói teendőit. A vezetőváltással egy időben a Novell igazgatótanácsának nem ügyvezető elnöki posztján is személycsere történt, ahová a Novell egyik igazgatójaként 2002. novembere óta dolgozó Thomas G. Plaskett került. Az igazgatótanács szerint a személycserékre a vállalat növekedésének fenntartása érdekében volt szükség. A Novell olyan vezetőt keresett új stratégiájának megvalósításához, aki tapasztalatával és dinamizmusával az új irányvonal mentén képes a vállalat irányítására. A vezetőváltás bejelentését a New York-i tőzsde pozitívan fogadta, a Novell-papírok értéke már a bejelentés napján 9 százalékkal emelkedett.

„Az igazgatótanács szerint a menedzsment átszervezése azért volt elengedhetetlen, mert így jelentősen felgyorsíthatjuk a növekedési stratégiánk megvalósítását” – mondta Thomas G. Plaskett a Novell igazgatótanácsának elnöke. „Ron Hovsepian kiválóan alkalmas a vállalat irányítására, mivel bizonyítottan tehetséges vezető, aki az infrastruktúra-szoftverek üzletág és a vállalati piac területén is szakértői szintű ismeretekkel rendelkezik” – tette hozzá Thomas G. Plaskett.

Az IBM-nél töltött 17 év és az egyéb iparági tapasztalatok után Ron Hovsepian az utóbbi három évben gyorsan haladt előre a Novell felsővezetői posztjain. Aktívan részt vett a vállalat működési stratégiájának kiépítésében, és teljes mértékben átlátja a Novell növekedési lehetőségeit. Szoros kapcsolatot ápol a legfontosabb ügyfelekkel, és az igazgatótanács mellett a szervezet alkalmazottai is nagyra becsülik.

„Örülök, hogy a jövőben én irányíthatom a Novellt, és törekedni fogok arra, hogy az utóbbi hónapokban kialakított átfogó stratégiai tervünket következetesen hajtsam végre. E stratégia megvalósításában már megtettük az első lépéseket. Az elmúlt időszakban felvásárlásokkal és organikus fejlődéssel erősítettük kínálatunkat, és megváltunk a fő tevékenységünkhöz nem kapcsolódó Celerant üzletágtól” – mondta Ron Hovsepian a Novell új vezérigazgatója.

Ron Hovsepian életrajz
Ron Hovsepian elnök, vezérigazgató és az igazgatótanács tagja, korábban az elnöki és operatív igazgatói posztot töltötte be a Novellnél. Ebben a munkakörben világméretű szinten közvetlen felelősséggel tartozott a termékfejlesztésért, a marketingért és a piaci tevékenységért, amelybe az értékesítés, a tanácsadás és a műszaki szolgáltatások is beletartoznak. Hovsepian 2003. júniusában csatlakozott a Novellhez az észak-amerikai részleg elnökeként, 2005. májusa óta pedig ő vezeti a helyi tevékenységek globális átalakítását. Hovsepian korábban, 17 éven keresztül közép- és felsővezetői pozíciókat töltött be az IBM Corporation vállalatnál: többek között az IBM elosztási iparágának globális vezérigazgatójaként irányította a globális hardver- és szoftverfejlesztést, az értékesítést, a marketingtevékenységet és a szolgáltatásokat.

Tapasztalatokat szerzett az IBM különböző értékesítési és marketingpozícióiban, illetve a nyereségért és veszteségért felelős posztokon, így pályafutása során jól követhetően teljesítette a bevételcélokat és a nyereségnövekedést az informatikai megoldások üzletágban. Emellett az Internet Capital Group kockázatitőke-befektető cégnél is dolgozott ügyvezetőként, jelenleg pedig az Ann Taylor Corporation igazgatótanácsának nem ügyvezető elnöke. BSc fokozatát a Boston College-ban szerezte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle